Újabb üzletlánc döntött úgy, hogy szenteste napján nem nyitnak ki az üzletei

Újabb üzletlánc jelezte, hogy az üzletei nem nyitnak ki szenteste napján. A Lidl és a Rossmann már korábban jelezte, hogy országszerte zárva tartanak a boltjaik december 24-én.

A magyar hagyományok szerint a család december 24-én, azaz szentestén gyűlik össze. Idén a Penny döntésnek köszönhetően valamennyi munkatársunknak ismét lehetősége nyílik ezen a napon már a készülődés időszakát is a szeretteivel tölteni. Természetesen a döntés meghozatala során a vásárlóink érdekeit is szem előtt tartottuk, így számukra hosszabb nyitvatartási időt biztosítunk az ünnepet megelőző napokban

indokolta a december 24-i zárvatartást Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak.

Így már háromra nőtt azoknak a Nagyatádon is fellelhető kiskereskedelmi láncoknak a száma, amelyek szenteste napján nem nyitnak ki, ugyanis a PENNY mellett a Rossman és a Lidl üzletei is zárva tartanak aznap.

Mint írtuk: a kormány nemzetgazdasági szempontokra hivatkozva már öt alkalommal söpörte le a Jobbik javaslatát a december 24-i boltzárral kapcsolatban. Ezt azzal indokolták, hogy ez az államháztartásnak jelentős bevételkiesést jelente.

A PENNY továbbá felhívja vásárlói figyelmét a gondos tervezésre: a tartós élelmiszereket érdemes akár hetekkel az ünnep előtt is beszerezni. December 22-én és 23-án este 22 óráig várják a vásárlóközönséget valamennyi üzletükben, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva.

Megosztás