Lájkot Marcell kisfilmjének!

Ha nem vagyunk elég körültekintőek, ellenünk fordíthatják az okosotthonunkat – erről szól a nagyatádi Ady diákjának kisfilmje. Márkus Marcell országos döntőbe jutott vele, a győzelemhez a közönség szavazatai kellenek.

Marcell a nyáron készítette a kisfilmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet pályázatára, aminek a kiberbiztonság tudatosítása a célja.

Sokan bele sem gondolunk, milyen veszélyeket hordoznak magukban a minket körülvevő, egyre okosabb eszközök. Manapság már nem csak a telefon vagy a tévé lehet ilyen, a porszívótól a légtisztítón át egészen a nyílászárókig bezárólag szinte minden internetre köthető. Ez pedig hatalmas kockázat, amellyel számolni kell. Képzeljük el, mi történik, ha ezek az eszközök ellenünk fordulnak? Marcell kisfilmjéből éppen ez derül ki, vagyis, hogy milyen hibákat követhetünk el, illetve hogyan lehet kiberbiztonságos az otthonunk.
A szakmai zsűri döntése szerint az adys diák pályaműve bejutott a legjobb három közé, a győztest pedig a zsűri értékelése mellett a közönségszavazatok alapján fogják megválasztani. Ezért az alkotó és társai arra kérnek mindenkit, hogy egy lájkkal támogassa őket: ezt itt lehet megtenni október 24-én éjfélig.

Ez pedig a döntős kisfilm.

Megosztás