Látogatási korlátozás lépett életbe a somogyi erdőkben

Az intenzív vadászati tevékenység miatt augusztus 25-től a Kaszó Zrt., szeptember elsejétől pedig a Sefag Zrt. is erdőlátogatási korlátozást vezet be a balesetek megelőzése érdekében az általuk kezelt területeken.

A vadállomány nyugalma és a vadászattal járó balesetveszély miatt erdőlátogatási korlátozást vezetett be a Kaszó Zrt. e hét szerdától. Délután három és reggel kilenc óra között csak a belépésre jogosultak tartózkodhatnak az általuk kezelt területeken: a Kaszó Zrt. munkavállalói, az érvényes vállalkozói szerződéssel rendelkező vállalkozók, a kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezők, valamint az egyéb jogszabályok alapján belépésre jogosultak.

Forrás: kaszort.hu

A korlátozást megszegő erdőlátogatók amellett, hogy önmagukat is veszélybe sodorják, jogi következményekkel is számolhatnak, a társaság ugyanis eljárást indíthat ellenük. A Kaszó Zrt. által kezelt területeken október 30-ig érvényes a tilalom. Kivételt a (térképen piros vonallal határolt) Lombkorona Tanösvény, Fafaj- és Vadismereti Tanösvény, a Vadaspark és a Dr. Marián Miklós sétány képez.

Forrás: kaszort.hu

Hozzájuk hasonlóan a Sefag Zrt. is korlátozásokat vezet be szeptember 1. és 30. között, mely szintén délután három és reggel kilenc között tiltja az erdők látogatását, a szabályszegők ellen a társaság eljárást kezdeményez. Kivételt csak az arra jogosultak, tehát a nem erdőlátogatónak minősülő személyek jelentenek. A korlátozás a kiépített pályaszerkezettel rendelkező, közforgalom előtt megnyitott utakat és a jelzéssel ellátott túraútvonalakat nem érinti.

(A nyitókép illusztráció. Fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás