Leaszfaltozták a kerékpárút másik oldalát is

A Hunyadi utcában, azon a szakaszon változni fog a forgalmi rend is, hiszen az északi oldalon csak a belváros felé, a délin pedig csak kifelé lehet majd biciklizni. A teljes, új kerékpárút átadása augusztusban várható.

A héten aszfaltozták a Hunyadi utca északi oldalán az új kerékpárút korábban is meglévő szakaszát. A több mint 400 méter hosszú, 1600 négyzetméternyi felület festése van még hátra, valamint a padka elkészítése. A kivitelező Novics Kft. szerint egy héten belül forgalomba helyezik azt a részt. 

Ott egyébként változik majd a forgalmi rend is, hiszen a Hunyadi utca mindkét oldalán egyirányú lesz a biciklis közlekedés: a most aszfaltozott északi oldalon csak a belváros irányába, a délin pedig a Penny felé lehet majd kerekezni.

Az új kerékpárúton a korlátok építése van még hátra: a Szabadság utcában, az autómosó környékén, a Széchenyi park egy részén és a külterületi szakaszon.

A lábodi körforgalomtól Ötvöskónyiig tartó, mintegy 10 km hosszú kerékpárút átadása augusztusban várható. A beruházást 577 millió forint európai uniós támogatásból valósítja meg a nagyatádi önkormányzat.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás