Légi szúnyogirtást kért Nagyatád

Mivel a legutóbbi, földi gyérítés nem bizonyult kellően hatásosnak. Ezt jó néhányan és a város több pontjáról is jelezték az önkormányzatnak. A városháza az illetékesekhez fordult.

Hétfőn tartott földi kémiai szúnyoggyérítést az állam által ezzel megbízott vállalkozás ( Szerocor Konzorcium) Nagyatádon. Mivel július végén nagy területeket elöntött az ár a városban és környékén, sejthető volt, hogy nem lesz elég hatékony ez a módszer.

Ezt aztán vissza is igazolták a nagyatádiak, több helyről is panaszkodtak emiatt – mondta Svégel Gábor, az önkormányzat műszaki irodájának vezetője. – Így aztán megkifogásoltuk ezt a gyérítést, és levélben szorgalmaztuk az illetékes állami szervnél, hogy végeztessen légi szúnyogmentesítést Nagyatádon.

Egyelőre nem tudni, hogyan reagál erre a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Annyi azonban időközben kiderült, hogy a Szerocor Konzorcium újabb földi kémiai szúnyoggyérítést végez a városban. Ennek az időpontja aug. 18-a, a szokásos, napnyugta utáni időszakban.

Az erről küldött közlemény szerint a felhasználásra kerülő vegyszerek: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A fenti készítmény a kijuttatott formában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja, áll a tájékoztatóban. Mivel a készítmény a méhekre veszélyes, ezért kérik, hogy a méhészetekben a szükséges védőintézkedéseket tegyék meg.

Arról is tájékoztattak, hogy a szúnyoggyérítéssel kapcsolatban egyéb információ ezen a telefonszámon kérhető: 62/438-239.

Megosztás