Letolt nadrágban, karóval verte el szomszédját

Garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ügyészség három ötvöskónyi személy ellen. Ők még decemberben rátámadtak a szomszédban élő haragosukra és családtagjaira.

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két férfi és egy fiatalkorú lány ellen.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlottak szélesebb családi körben 2019 december elején egyikük élettársának otthonában tartózkodtak Ötvöskónyiban a délutáni órákban. Eközben hangosan zenét hallgattak és alkoholt fogyasztottak.

A társaság tagjai közül többen leittasodtak, majd a két férfi vádlott fiatalkorú társukkal együtt kiment az utcára. Az egyikük, egy többszörösen büntetett előéletű férfi, az úttesten letolta nadrágját, és nemi szervét mutogatva obszcén kifejezéseket kiabált haragosának, aki a szemközti házban tartózkodott. Az illető ezt észlelve odament hozzájuk, és haza akarta küldeni őket, azonban mindhárman rátámadtak: karóval, léccel és kézzel ütötték a férfit.

Ekkor a sértett segítségére sietett az anyja és a sógornője, akiket szintén bántalmaztak. Az idősebb nő bal szemöldöke felett sérült meg, amikor az egyik férfi egy zenedobozzal megütötte, míg a fiatalabbnak az arcán keletkezett sérülés. Az eseménynek több szemtanúja is volt az utcában, a rendőrséget végül a sértett férfi értesítette egy kölcsönkért telefonról.

Az ügyészség az időközben más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő, letartóztatott férfival szemben – amennyiben előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri – 3 év börtönbüntetést, fiatalkorú társával szemben pedig próbaidőre bocsátást, míg harmadik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás