Lezárják az egyik belvárosi utcát Nagyatádon

Több mint három hétre lezárja az E.ON az Aradi utca Bárdos iskola előtti szakaszát teljes szélességében. A szolgáltató cég gázvezetékek cseréjét végzi irányított fúrással, így nem kell lezárni a jelzőlámpás csomópontot.

Tavaly szeptember végén gázszivárgást észleltek a szakemberek az Aradi utca Bárdos iskola előtti szakaszán. Néhány nap múlva lezárták a helyszínt, felbontották az útburkolatot, és nekiláttak a hiba elhárításának.

Bő két hónap után, december elején nyitották meg ismét az autós forgalom előtt az útszakaszt az E.ON munkatársai, miután ideiglenesen helyreállították a burkolatot. A szolgáltató jelezte, a végleges helyreállításra a fagyok elmúltával, tavasszal kerülhet sor. 

Kiderült azonban az is, hogy a jelzőlámpás csomópont túloldalán, a Bajcsy-Zsilinszky utca torkolatához közel is észleltek gázszivárgást, ezért a járási kormányhivatal előtti zöldterületen elzártak egy műtárgyat, vagyis kiiktatták a csomópont alatti szakaszt. Most azt a vezetéket is ki kell cserélni, tehát mindkét oldalon lesz egy munkaárok. Szerencsére meg tudják oldani úgy, hogy nem kell fölbontani az egész csomópontot, hanem irányított fúrással fektetik le az új vezetéket, majd a két szakaszt összekötik, végül leaszfaltozzák az Aradi utcai szakaszt.

A munkálatok miatt az Aradi utca Bárdos iskola előtti szakasza 2023. március 3. és 2023. március 27. között teljes szélességben le lesz zárva.

A munkavégzés időtartama alatt a földgázszolgáltatás és a lakók közlekedése biztosított lesz az Aradi utcában, írta közleményében az E.ON. Arra kérnek mindenkit, hogy a munkaterület közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, valamint a kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a megértést és a türelmet előre is köszönik.

Korábbi felvétel.
Korábbi felvétel.

Megosztás