Újra pályáztatja a város a Park Hotelt

Ősszel egy pályázó akadt, aki végül visszalépett. Most ismét közzé tette az önkormányzat a Széchenyi tér 1. alatti, szálloda és étterem kialakítású ingatlan bérleti üzemeltetési jogának elnyerésére a felhívást.

Nem tudta kigazdálkodni a többszörösére drágult rezsiköltségeket a Park Hotel és Étterem korábbi üzemeltetője, ezért október végén felbontotta a szerződését a tulajdonossal: azt mondta, az áramdíja a duplájára, a gázé pedig a hatszorosára nőne, ezt akkor sem tudná kifizetni, ha kétszeresére emelné a szobaárakat.

Az önkormányzat októberben írt ki pályázatot a város központjában, a fürdő és a park mellett álló épületének a hasznosítására. A havi 400 ezer forintos bérleti díjra azonban nem licitáltak, mert csak egy pályázó akadt, végül vele sem kötöttek szerződést, visszalépett.

Kétségtelen, a fűtési szezon végétől sokkal előnyösebb helyzetből lehetne kezdeni az épület üzemeltetését. A bő ezer négyzetméter alapterületű, három szinten elhelyezkedő ingatlanban továbbra is szálláshelyet és éttermet lehet működtetni a kiírás szerint. A 10 évre szóló üzemeltetési jog alap bérleti díja az első évben havi 200 ezer forint + áfa, a második évben 300 ezer, a harmadikban pedig 400 ezer. Utána a fogyasztóiár-index mértékével emelkedik. A nyílt pályázat során több jelentkező esetén licitálással döntik el, ki lesz a nyertes.

A pályázatokat március 20. 16.00 óráig lehet benyújtani a városházán.

Megosztás