Lopott kocsival randalíroztak, majd az árokban kötöttek ki

Tegnap éjszaka hangos fékcsikorgatással és motorbőgetéssel száguldozott egy fehér Skodával négy fiatal a Kolozsvári utcában. Az ámokfutásnak baleset lett a vége: árokba sodródott az autó, ami mint kiderült, lopott volt.

Frissítés 11:53-kor: cikkünkben helyreigazítással élünk, ahogy olvasóink is felhívták rá a figyelmet, a szóban forgó jármű típusa Opel Astra, nem Skoda.

Több szem- illetve fültanúja is volt az esetnek, ugyanis akkor zajjal száguldozott az autó, hogy többen is felriadtak álmukból. A beszámolók alapján az autóval az üres éjszakai utcákon driftelni, azaz a kézifék behúzásával sodródva kanyarodni próbáltak nagy sebességgel. Emiatt bőgették a motort és hangosan csikorgatták a kerekeket. Két lány és két fiú ült az autóban, a szemtanúk elmondása szerint valamennyien 20 év alattiak. Éjfél és hajnali egy között zajlott a száguldozás, végül a sofőr elvétette az egyik kanyart, és a Szabó Dezső és Kolozsvári utcai kereszteződésnél az árokba sodródott a fehér Skoda.

Már korábban felébredtem a zajra, de végül a kiabálás miatt néztem ki az utcára, hogy mégis mi történhet – mesélte az esetet az egyik utcabeli – A szomszédom is felriadt, már épp gondolkoztam, hogy hívom a rendőrséget, de mondta, hogy ő már megtette, és mint kiderült, addigra már többen is betelefonáltak. Odamentem hozzájuk, először elfutottak, aztán kértek, hogy segítsem kihúzni az autót, de az teljesen megfeneklett.

Mint kiderült, egyikkőjüknek sem volt jogosítványa. Az utcabeliek elmondása alapján a helyszínre kiérkező rendőrök az igazoltatás után kérték őket, hogy zárják be az autót, amíg eljönnek vallomást tenni. Ekkor mondták el a fiatalok, hogy nincs hozzá kulcsuk, úgy indították be, hogy eltörték a kormányzárat és megbabrálták az önindítót. Az autót ugyanis Kutason lopták.

A négy fiatalt ezt követően értesüléseink szerint bevitték a Nagyatádi Rendőrkapitányságra. A kisodródott autót ma délelőtt 10 óra után vontatták el. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a rendőrségi szóvivőnek, amint választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

Megosztás