Ma délutántól egyre több zivatar érkezhet

A meleg idő nem múlik el „büntetlenül”: ahogy az lenni szokott a hőség után egyre több felé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Egészen vasárnapig jósolják az erős szelet és a viharokat. Hideg azonban így sem lesz.

Ma délután már számíthatunk záporokra, zivatarokra, és egész héten kialakulhatnak kisebb-nagyobb esőzések. Péntekre és szombatra kifejezetten erős zivatart jósol az Időkép, meglehet, még messze van a hétvége.

A gazdálkodóknak talán jó hírt hozhat a „Munka ünnepe”, ugyanis a népi jóslat szerint, ha ezen a napon hideg van, szűkös termés várható, azonban, ha kellemes, meleg az időjárás, bőségesen lesz mit szüretelni. A előrejelzések szerint kedden 25°C körül alakul majd a hőmérséklet, így talán nem kell aggódniuk a gazdáknak. Egyébként csak ezen a napon, és csütörtökön nem kell jelentős csapadékra számítanunk.

A minimum hőmérséklet is 10°C fölött alakul egész héten, sőt, egyes napokon akár 15°C is mutathat majd a hőmérő az éjszaka folyamán is.

Tehát, ami még maradt a hosszúhétvégéből, azt nyugodtan töltsük a szabadban, csak tartsunk magunknál esőkabátot, hátha mégis meglep minket még utoljára ez a „boldondos április”.

 

Megosztás