Ma ér véget a nyár

Úgy 14 fokot zuhan a hőmérséklet holnap: egycsapásra véget ér a szeptemberi nyár. Egy hidegfront hozza az őszt erős széllel és esővel. Az igazi lehűlés azonban hétfőn jön viharos széllel és csapadékkal. Elő a kabátokkal!

Ha tehetik, használják ki az idei utolsó nyári napot. A mai 30 fokos csúcshőmérsékletről holnapra 16 fokra hűl a levegő. Vasárnap még kicsit visszakacsint ránk a derűs nap, 24 fok is lehet. Hétfőn azonban megérkezik a hidegfront második hulláma. A jövő héten már tartósan 20 fok alá csökken a legmagasabb nappali hőmérséklet. Ideje lecserélni a nyári ruhákat és cipőket a melegebb, esőálló holmikra.

Északnyugatról viharos széllel, záporral, helyenként zivatarral érkezik meg a hidegfront. Egyre többfelé ered el az eső, a szél pedig, főleg a Dunántúl északi felén, viharossá fokozódik. Kora délután északnyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet, egyre inkább az ország keleti felére szorul a csapadéktömb. Ekkorra már a szél is veszít erejéből. A hőmérsékelet napközben még 20 fok körül lesz, ám a szeles időben ezt 2-3 fokkal kevesebbnek érezhetjük. Ráadásul keddtől már legfeljebb 14-17 fokig melegszik majd fel a levegő.

 

Megosztás