Már át kellett adnia a kormányt, annyira ittas volt

A társa még tudott vezetni. Hárman furikáztak ittasan hajnalban, Lábodról indultak, jártak Őrtiloson, végül Segesden kapták el őket. Az ügyészség pénzbüntetést és járművezetéstől való eltiltást indítványozott ellenük.

A Nagyatádi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azokkal a férfiakkal szemben, akik közül a fiatalabb férfi azért adta át a vezetést ittas társának, mert az elfogyasztott alkohol hatása miatt nem tudott tovább kormányozni.

A vád szerint a közlekedési szabálysértések miatt többször felelősségre vont vádlottak 2021 januárjában a hajnali órákban Lábodról Őrtilosba indultak közös ismerősükhöz II. rendű vádlott édesanyjának autójával, aminek használatára nem kértek engedélyt.

A férfiak a barát otthonában szeszes italt fogyasztottak, majd mindhárman kocsiba ültek, cél nélkül autóztak, melynek során egy gyékényesi benzinkútnál nagyobb mennyiségű dobozos sört vásároltak, amit szintén megittak.

A szeszes ital hatása ekkor már a gépkocsit vezető II. rendű vádlottnál erősen érződött, ezért hazafelé inkább átadta a vezetést ittas vádlott társának, azonban úticéljukig nem értek el, mert Segesd közelében a nagyatádi rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták őket.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Megosztás