Már csak két meccs van hátra az őszi bajnokságból

4-0-ra nyerte meg legutóbbi meccsét az NFC a Somogysárd ellen. A szombati mérkőzés után a nagyatádi csapat a 6. helyen áll a tabellán. A hétvégén pótolják be az elmaradt meccset a magyaregresi csapat ellen.

Ismét a nagyatádiak kerekedtek felül a megyei bajnokság 15. fordulójában: szombaton hazai pályán fogadta a Somogysárd csapatát az NFC. Az első félidő a nézők számára kevésbé volt izgalmas, mivel csak egy gól született, amit Kolumbán Kristóf szerzett a hazaiaknak a 11. percben.

Az első félidő kevésbé volt izgalmas
Az első félidő kevésbé volt izgalmas

Az első félidővel nem voltam elégedett, pontatlanok voltak a fiúk. De később nagyot lendítettek a cserék – mondta Keszei Ferenc az NFC vezetőedzője. – A két csapat hasonlóan erős. Olyan támadójátékosok alkotják a vendégcsapatot, aki a legjobbak között vannak a megyében.  Nagyon képzettek és gyorsak, a csatárjuk vezeti a góllövő listát. Egy az egyben nehéz leszerelni a játékosaikat, ezért nem engedtük őket a kapunk közelébe. Korábban egyébként háromszor már megvertük őket, és 4 gól alatt soha nem rúgtunk nekik.

Most sem történt másképp. Miután Csikós Ádámot és Galamb Dávidot becserélték a második 45 percben további három gól született, ebből kettőt Csikós Ádám egyet pedig Richter Péter rúgott. Így végül 4-0-ra nyertek a hazaiak, és ezzel az NFC most a tabella 6. helyén áll 26 ponttal.

 – Nehéz helyzetben voltunk, mert csak 2 egészséges játékos ült a cserepadon, sokaknak van sérülése a csapatban, de bízok benne, hogy a következő két meccsre meggyógyul a többségük. Kevesen voltunk, de végül megoldottuk a feladatot – elemezte a játékot a vezetőedző.

Bár ez a 15 fordulója volt az őszi bajnokságnak, de az NFC még csak 13 meccset játszott le, mivel két meccse elmaradt. Legutóbb jégeső miatt halasztották el a mérkőzést Magyaregressel. Ezt a találkozót fogja a két csapat bepótolni most vasárnap.

Többször láttam már őket játszani, ők az egyik meglepetést okozó csapat. Sok pontot szereztek, nagyon speciális a játékuk. 2-3 nagy bedobójuk van, szinte a kapu elé tudják dobni a labdát, hátul pedig nagyon rutinos a védelmük. A nagyatádi pálya jóval szélesebb, mint a magyaregresi, így remélem, meg tudjuk törni a masszív védekezésüket – tette hozzá az edző.

A vasárnapi meccset követően már csak egy mérkőzés maradt hátra az őszi szezonból, amit Babócsa ellen vívnak meg a hazaiak december 2-án.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás