22 riasztás a hétvégén!

A tűzesetek felé billent az elmúlt három nap során a mérleg: kilenc tűzesethez és nyolc műszaki mentéshez vonultak a megye tűzoltói a hétvégén, míg öt esetben tévesen riasztották az egységeket.

Tengőd külterületén a kukorica tarló és az akácos száraz aljnövényzete kapott lángra mintegy kéthektáros területen. A tűz veszélyt jelentett egy présházra és a szőlő ültetvényre. A  tabi önkormányzati tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a présházra nem terjedtek át a lángok.

Nagyatádnál a „Kiserdő”–nél szintén a kukorica tarló lángolt nagy területen, ahogy arról már beszámoltunk. A tüzet kéziszerszámokkal és két vízsugárral eloltották a nagyatádi tűzoltók. Balatonendrédnél húsz méter hosszan égett a száraz aljnövényzet, bozótos. A füst zavarta a közúti közlekedést,  a problémát a siófoki hivatásos tűzoltók orvosolták, rövid idő alatt megfékezték a tüzet. A Balaton-parti tűzoltók avatkoztak be Balatonszárszón is, ahol kigyulladt egy komposztáló edény.

Szombat éjszaka egy hektáron égett a nádas Fonyódon. A tüzet az autópályáról is látni lehetett. A helyi önkéntes, a balatonboglári önkormányzati és a marcali hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kézi szerszámokkal dolgoztak a lángok elfojtásán. 

Kaposvár Várdomb utcájában beizzott egy hétvégi ház födémje. A város hivatásos tűzoltóinak sikerült puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal eloltani a tüzet, mielőtt az átterjedt volna az épület többi részére. A kéménybe épített tetőgerenda gyulladt meg a lerakódott korom miatt és beizzott az égéstermék elvezető melletti födém rész. A tűzoltók megbontották a kéményt, amelyet ideiglenesen nem használhatják a tulajdonosok.

Iharos külterületén több szalmabála kapott lángra, amiket a csurgói önkormányzati tűzoltók bontottak szét, majd eloltották a parázsló részeket.

Csurgón, az Eötvös utca és a Jókai utca kereszteződésében két személyautó ütközött össze. A balesethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították.

Balatonlellén kandelábert döntött egy kisteherautó. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók emelték le az oszlopról a járművet. Az eset következtében a villanyhálózat nem sérült. A sofőrt a mentők megfigyelésre kórházba vitték.

Egy siófoki, háromszintes családi ház földszintjén bejelzett a szén-monoxid-érzékelő. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek az épületben, majd átszellőztették azt. A kéményseprő eltiltotta a lakókat a kémény használatától, miután annak fugázatát hiányosnak találta, s azon keresztül szivárgott a füstgáz a lakótérbe. A ház fűtését a lakók más, alternatív módon meg tudják oldani, így a hiba kijavításáig nem kell elhagyniuk otthonukat.

Őrtilos külterületén, Böhönyénél és Barcsnál is árokba borult egy személyautó. A tűzoltók mindhárom helyszínen áramtalanították a járműveket, az őrtilosi esetnél kerekeire állították a tetejére borult gépkocsit. Ennél és a böhönyei esetnél is megsérült egy ember. 

Megosztás