Már csak néhány napig maradnak a fagyok

A hét elején még éjszaka fagypont alá süllyed a hőmérséklet, ám napközben már nem kell mínuszokra számítani. Már szerda délután 10 fokig emelekdik a hőmérő higanyszála.

A heti időjárás-előrejelzést Varjas Kornél, a Metnet adminisztrátora állította össze az Atádhírnek.

Hétfőn a fagyos reggelt követően sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Kedden többnyire erősen felhős lesz felettünk az ég, csak rövid időszakokra süt ki a nap és kisebb hószállingózás délelőtt előfordulhat. Szerdán maradnak a felhők, ekkor is csak rövid napos időszakok lehetnek. Főként délután kisebb eső, zápor előfordulhat, de nem lesz számottevő a csapadékmennyiség. Ezt követően jelentősen megenyhül az idő, a hőmérséklet 10 fok közelébe emelkedik. Csütörtök reggel pára és ködfoltok képződhetnek, amik napközben fokozatosan feloszlanak, délután pár órára a nap is kisüthet, csapadékra kicsi az esély. Pénteken erősen felhős, borult lesz az ég, időnként az eső is megeredhet. A hétvégén naposra fordulhat az idő, ekkor már nem valószínű csapadék.

Jellemző hőmérsékletek:

Hétfő reggel: -8, -7 fok
Hétfő délután: 3, 4 fok

Kedd reggel: -3, -2 fok
Kedd délután: 3, 5 fok

Szerda reggel: -1, 0 fok
Szerda délután: 9, 10 fok

Csütörtök reggel: 0, 1 fok
Csütörtök délután: 7, 9 fok

Péntek reggel: 5, 6 fok
Péntek délután: 6, 8 fok

Szombat reggel: 0, 2 fok
Szombat délután: 8, 9 fok

Vasárnap reggel: 0, 2 fok
Vasárnap délután: 8, 10 fok

Az elmúlt hét fagyos időjárása következtében a nagytádi csónakázó tó is befagyott: körülbelül 2 centis jégréteg borítja a felszínét.

Megosztás