Már halálos áldozata is van a koronavírusnak Nagyatádon

Rajta kívül hat fertőzöttet azonosítottak októberben a városban információink szerint. A kórházban pedig 11 beteg és 2 ápoló tesztje lett pozitív. A rendőrség nem cáfolta, hogy a helyi kapitányságon is megjelent a vírus.

Hat személy került ebben a hónapban az otthonában járványügyi elkülönítés alá Nagyatádon. Ők igazoltan vírushordozók, enyhe tünetekkel, vagyis nem szorultak kórházi ellátásra. Jelenleg egyébként hárman vannak, a többiek határozatát már visszavonták, vélhetően meggyógyultak, és elhagyhatták otthonaikat.

Természetesen járványügyi megfigyelés alatt ennél többen voltak és vannak: ők tulajdonképpen a fertőzöttek kontaktjai, ill. azok, akiknek a teszteredménye még nem ismert.

Arról egyáltalán nincs információnk, hogy súlyos vagy középsúlyos fertőzöttek voltak-e a városban, egy esetet kivéve: az idős nagyatádit az itteni kórházban ápolták más krónikus betegséggel, aztán pozitív lett a COVID-tesztje, és a regionális ellátó központba, a szekszárdi kórházba szállították. Információink szerint ott később lélegeztetőgépre került, majd elhunyt.

Annyit tudunk még, hogy a Nagyatádi Kórházban 11 beteg és két ápoló megfertőződött korábban. Az esetek egy részéről már írtunk. Az egészségügyi intézmény arról tájékoztatott még minket, hogy mától minden tervezett, magas kockázatú beavatkozásra váró beteget tesztelnek.

A nagyatádi idősek otthonát mind a mai napig sikerült a COVID-19-től megóvni. Arról értesültünk még hivatalosan, hogy szeptember végén koronavírusos lett az Ady technikum és gimnázium egyik diákja.

Miután olvasóink azt jelezték, hogy a Nagyatádi Rendőrkapitányság állományában is felütötte a fejét az új vírus, érdeklődtünk a megyei főkapitányságon. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata gyorsan reagált is, ugyan a konkrét esetre vonatkozó információt nem erősítették meg, de nem is cáfolták. Azt írták, hogy egy adott szolgálati helyen különböző okok – például járványügyi helyzet – miatt távollévők létszáma nem nyilvános adat. Hozzátették: „A 2020. október 14-i adatok szerint a rendőrség állományából 392 kollégát tartunk nyilván COVID-19 igazolt fertőzöttként. Eddig 191 kollégánk gyógyult már meg. Az állomány körében jelen lévő fertőzöttség területi megoszlása nem mutat jelentős különbséget, nagyjából a lakossági adatokhoz illeszkedik.”

Megosztás