Már napi kétszázan érkeznek időpontra a Nagyatádi Kórházba

Egyre növekszik az igény az egészségügyi ellátásra, de nincs tumultus. Két szakrendelés nem indult még el, átlagosan napi 12 tesztelést végeznek a magasabb kockázatú beavatkozásokhoz, tudtuk meg.

Több mint egy hete újra elérhetővé tették a betegek számára az egészségügyi ellátások jelentős körét. Azóta is telefonos bejelentkezés után, előjegyzés alapján fogadják a kórházak a pácienseket. Az országos tisztifőorvos a mai beszámolójában figyelmeztetett: több intézményben is tumultus alakult ki, az emberek megrohanták ezeket.

Szerencsére a betegek túlnyomó többsége megértette, hogy előbb telefonon jelentkezzen, így nálunk kezelhető a helyzet – válaszolta kérdésünkre dr. Pósa István, a Nagyatádi Kórház főigazgatója. – Már napi kétszáz fölött van az előszűrő sátorban megjelenők száma, ők, ugye, mind időpontra érkeznek. Rugalmasak vagyunk, ha valaki késik is, nem küldünk el senkit. Természetesen egyelőre lassított üzemmódra van lehetőség, de már folyamatosan dolgozunk. A fül-orr-gégészet és az urológia szakrendelés nem indult még el, de remélhetőleg hamarosan azok is működnek majd. Tovább bővültek az altatást nem igénylő egynapos sebészeti ellátásaink. Jelenleg átlagosan 12 vírustesztet végzünk naponta, ebben pl. annak a vizsgálata is benne szerepel, akit a kórházi ellátás után idősotthonba kell visszahelyezni.

A főigazgató most úgy látja: a kórház nagyjából két hét múlva, júniustól közelít majd a járvány előtt megszokott betegellátási kapacitásához.

(A nyitókép egy korábbi felvétel; fotó: Röhrig Dániel)

Megosztás