Már több mint 20 órája oltják a több ezer izzó bálát

Tegnap délután körülbelül fél egykor riasztották a tűzoltókat, mert Nagyatád és Lábod között kigyulladtak a bálák. Két, mintegy százötven méter hosszú rakatban körülbelül ezerötszáz-kétezer bála kapott lángra.

Frissítés: Most közölte a katasztrófavédelem, hogy eloltották a lángokat a Lábod és Nagyatád közötti területen. A helyszínre a nagyatádi, a barcsi és a nagykanizsai hivatásos egységeket riasztották, akik négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet. A tűzoltók munkáját három erőgép is segítette.

Mint arról tegnap beszámoltunk, két, mintegy százötven méter hosszú rakatban körülbelül ezerötszáz-kétezer bála kapott lángra. Azóta kiderült, főleg száraz lucernából és szénából álló bálák voltak. Értesülésünk szerint mintegy 10 millió forint kárt okozott a tulajdonosnak a tűz. A szénakazlak mélyéből kicsapó lángok hőségét még 50 méterről is érezni lehetett, a füstöt pedig már egy kilométerről is, tapasztalták munkatársaink a helyszínen, akik szemléletes felvételeket készítettek a tűzoltók munkájáról. 

A katasztrófavédelem ma délelőtti tájékoztatása szerint még mindig dolgoznak a tűzoltók Nagyatád és Lábod között, ahol hétfő délután gyulladtak meg a bálák. Jelenleg egy nagyatádi hivatásos egység oltja a még izzó részeket. A munkálatokat erőgépek is segítik.

Megosztás