Maratoni futófesztivált szerveznek a város napja tiszteletére

Április 24-én Nagyatád felhúzza a futócipőt, elrajtol a Nagyatád Maraton Futófesztivál. A maratonra váltóban is lehet nevezni, 10 kilométeres és félmaratoni távot is lehet teljesíteni.

A tavaszi idő beálltával egyre többen veszik elő a futócipőjüket, gyakran látni kocogókat Nagyatád utcáin és parkjaiban. Az ország „futóbolondjait” szeretnék vendégül látni az eXtremeMan verseny szervezői azzal, hogy Nagyatád város napjának tiszeteltére április 24-én megrendezik a Nagyatád Maraton Futófesztivált. 

A rendezvény nevéből adódik, hogy maratoni futóverseny is lesz a vasárnapi napon. A nevezők két kiskörös, „prológ” táv lefutásával kezdik a megmérettetést, majd 12 nagyobb kört futnak a városban, körönként 3470 métert, így teljesítve a maratoni 42 kilométeres távot. A fesztivál célja futás és a sport népszerűsítése „az eXtremeMan városában” helyi és országos szinten.

A futófesztiválon azoknak is lehetőségük van rajtvonalhoz állni, akik kisebb kihívásra vágynak: lehet félmaratoni 21 kilométeres és 10 kilométeres távra is nevezni. Sőt, a maratont váltóban is lehet teljesíteni, a szervezők szeretettel várják a 2-6 fős nagyatádi csapatok jelentkezését is.

Bízunk benne, hogy több nagyatádi cég is csapatot állít. A maratoni távot bármilyen felbontásban lefuthatják a váltóban nevezők – mondta a verseny szervezőbizottságának elnöke, dr. Herr Gyula.

A rajt időpontját a szervezők úgy időzítették, hogy a szentmiséről hazainduló nagyatádiaknak ne okozzon kellemetlenséget a futóversenyzők tömege: 11:15-kor kezdődik a maraton. A versenyzők az eXtremeMan térről rajtolnak a strandfürdő bejárata felé, és először két 300 méteres „prológ” kört teljesítenek a strandparkoló körül, majd pedig a Zrínyi utcán végigfutva a Széchenyi parkon át a Hunyadi utca végégig futnak el, és hasoló útvonalon vissza a versenyközpontba. Mint említettük, egy ilyen kör teljesítésével 3470 métert futnak a versenyzők. A Hunyadi utca lakosai a verseny ideje alatt is tudnak majd közlekedni, polgárőrök biztosítják az autósok parkolóból való kijutását. Ugyanakkor emellett a verseny idejére útlezárásokra kell számítani, melyet az alábbi térkép mutat. A szervezők számítanak a nagyatádiak türelmére és együttműködésére!

A 10 kilométeres verseny 11:25-kor, a félmaraton pedig 13:00-kor rajtol el. Ezekre a rövidebb távú versenyekre váltóban viszont nem lehet nevezni. Az eredményhirdetés 16:30-kor kezdődik.

 

Megosztás