Más helyre teszik át a parkban felállított „színes erdő” kompozíciót

Ormai István polgármester kérdésünkre megerősítette: tévedés volt a tervező részéről a színes oszlopok idehelyezése, nem illik a park környezetébe, ezért egy játszótérre helyezik át kompozíciót.

A múlt héten kezdték el a Széchenyi park felújításának keretében felállítani egy színes oszlopokból álló installációt a II. világháborús emlékmű mögött. A több méter magas, különböző színre festett faoszlopok sok nagyatádinak szemet szúrtak: többen fejezték ki nemtetszésüket velük kapcsolatban több fórumon is. A vélemények többsége egyöntetű: bár a kompozíció esztétikailag önmagában nem csúnya, de nem illik a park területére.

Más városokban is állítottak fel hasonló installációt, innét jött az ötlete a tervezőnek is – magyarázta a polgármester, Ormai István. – Ez a „színes erdő” eredetileg egyfajta játszóhely lett volna gyerekeknek. Papíron nem volt rossz ötlet, de miután élőben is láttuk az installációt, beláttuk, hogy a helyszínválasztás tévedés volt a tervező részéről, egyszerűen nem illik a park környezetébe. Ezért kijavítjuk a tévedést: a kompozíciót kiemeltetjük és áthelyezzük egy játszótérre.

A „színes erdő” eredeti helyszínén egyébként egy kis patakszerű vízfolyás lesz kialakítva kövekkel ölelve, ennek körvonalai már kirajzolódtak. Ez a vízfolyás itt marad a parkban, a kompozíció helyére pedig egy faszobrot fognak áthelyezni.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás