Máshogy veszik át a zöldhulladékot

Az évi kilenc alkalommal történő, házhoz menő, zsákos zöldhulladékgyűjtés helyett áprilistól novemberig havi egy alkalommal biztosítja a közszolgáltató az átvételt az új hulladékudvarban 1 köbméterig.

A Viridis Pannónia Nonprofit Szolgáltató Kft. kezdeményezésére változik a zöldhulladékok átvételének rendszere. Megszűnik az évi kilenc alkalommal történő, műanyag zsákokba tett zöldhulladék átvétele. Az egyöntetű vélemények szerint ez kevésbé volt alkalmas erre a célra: a zsákokba kész cirkusz volt belegyömöszölni a nyesedékeket. Helyette a cég biztosítja a zöldhulladék  átvételét a nemrég átadott Szarvas utcai hulladékudvarban, és most tavasszal, ahogy korábban is, két alkalommal elszállítja a kihelyezett nyesedéket: április 9-én és 10-én. 

Április és november között havonta egyszer, alkalmanként 1 köbméter mennyiségű zöldhulladékot adhatnak le az ingatlanhasználó természetes személyek. Azok, akik a közszolgáltatás díját megfizetik, illetve a rendszeres hulladékelszállítást nem szüneteltetik. Egyebek között erről is döntöttek az önkormányzati képviselők a legutóbbi ülésükön.

Megosztás