Maszk mögé bújva csalt ki 20 ezer forintot a pékségben

Csak egy sós rudat „vett” a csaló, majd követelte a visszajárót a 20 ezresből, amit nem is adott oda az eladónak. A nagyatádi üzletvezető szerint egyre gyakrabban fognak előfordulni ehhez hasonló esetek. Videóval!

Az eset egy nagyatádi üzletvezető, Gottwald Erika tulajdonában lévő pékségben történt. A lopásról a facebook oldalán számolt be, a biztonsági kamerák rögzítették az egész esetet.

Vasárnap kora este egy sültös sapkát és fekete szájmaszkot viselő férfi tért be az üzletbe, a maszkot annyira felhúzta az orra fölé, hogy a szeme is alig látszott ki. Mindössze egy sós rudat kért az eladótól, aki ekkor még csak két napja dolgozott az üzletben. A férfi egy 20 ezressel akart fizetni, ezt egy pillanatra meg is villantotta az eladó szeme előtt, majd, mondván, hogy talán van aprója is, hosszasan elidőzött a pénztárcájával pénzt számolva és keresgélve. Miután valamennyi aprót átadott az eladónak, követelni kezdte a visszajárót a 20 ezreséből. Az eladó elbizonytalanodott, megszeppent a férfi követelőző hangnemétől, így végül leszámolta neki a visszajárót – a nagy semmiért. A biztonsági kamerák felvétele alapján ugyanis tisztán kivehető, hogy a bankót a férfi nem adja át, hanem egy gyors mozdulattal a tárcája mögé rejti.

Az üzletvezető szerint nem ez volt az első ilyen eset, mint mondta, a csalók egyre bátrabbak lesznek, és kifigyelik a rendszer hibáit.

Évente kétszer-háromszor belefutunk hasonló esetbe, sajnos gyakran mászkálok a rendőrségre feljelentést tenni. Nálunk szerencsére elég nagy a forgalom, naponta több százan megfordulnak a pékségemben, úgyhogy időnként bepróbálkoznak az emberek, főleg az átmenő forgalomból.  Most, hogy megnő a munkanélküliség, és pénztelenség van, egyre többen fognak ilyen eszközökhöz folyamodni. Szerintem ez csak rosszabb lesz a következő hetekben, és a kötelező maszkviselés miatt csak bátrabbak lesznek. Ez a férfi nagyon jól tudta, hogy be van kamerázva a helyiség, a szájmaszk erre most pont kapóra jött neki. És azt sem tartom kizártnak, hogy tudta, kezdő az eladó.

Az üzletvezető feljelentést tett a rendőrségen az elkövetővel szemben, ám a férfit a felvételek alapján – a sapka és a maszk miatt -, eddig nem tudták beazonosítani.

 

Megosztás