5 év börtön a családját bántalmazó férfinak

A 3 éves, siket, beszélni nem tudó, szellemi fogyatékos nevelt lányát többször bántalmazta, élettársát a fején és az arcán ütlegelte a 32 éves lakócsai férfi.

Kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt állapította meg egy 32 éves lakócsai férfi felelősségét a Barcsi Járásbíróság. A vádlottal szemben 5 év börtönbüntetést szabott ki, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében kiskorú személy nevelését, felügyeletét látná el.

A megállapított tényállás lényege szerint a vádlottnak élettársától három gyermeke született, velük élt továbbá élettársának 3 éves, siket, beszélni nem tudó, szellemi fogyatékos lánya, akinek állapotát – és azt a tényt, hogy nem az ő gyermeke – a vádlott nem fogadta el, vele rossz kapcsolata alakult ki.

2019. szeptember eleje és december 18. között a vádlott lakócsai otthonukban rendszeresen bántalmazta élettársát és nevelt gyermekét; előbbit fa seprűnyéllel fejen ütötte, tenyérrel arcon ütötte, fejét nekilökte az ajtónak, illetve őt több alkalommal a becsületét csorbító kifejezésekkel illette, megalázta. Nevelt lányát egy alkalommal a 41-es méretű gumipapucsával ütlegelte, az ágyába dobta, illetve még legalább 2 alkalommal őt bántalmazta, ezzel a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. Rendszeresen előfordult továbbá, hogy a vádlott a kiskorú sértettet mások jelenlétében fogyatékosnak és bolondnak nevezte.

Az elsőfokú bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban enyhítésért fellebbezett, így a határozat nem emelkedett jogerőre.

 

 

 

Megosztás