Mától újra látogatható a nagyatádi gyógyfürdő

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára, illetve a gyógykezeléseket anélkül is igénybe vehetik a vendégek. A pontos szabályokról hétfőre ígért részleteket a hatóság.

Minden korábbi szolgáltatás ismét elérhető a gyógyfürdőben mától. A beltéri és a kültéri medencék egyaránt. Fontos, hogy csak a védettségi igazolvány felmutatásával lehet belépni, illetve védett személy felügyelete alatt álló kiskorúak is igénybe vehetik a fürdőt.

– Már ma is előfordult, hogy valaki a két oltási papírját mutatta, mert a plasztik kártyáját valamiért nem kapta meg, de, sajnos, csak azt fogadhatjuk el, nem kockáztathatjuk a súlyos bírságot – mondta Kolics Tamás fürdőigazgató. – Egyébként már jönnek a vendégek.

A nyitással kapcsolatban hétfőre ígért részletek a népegészségügyi osztály (ismertebb nevén az ÁNTSZ), tette hozzá az igazgató. Az nyilvánvaló, hogy a higiéniai előírásokat ugyanúgy be kell tartani, mint korábban, fertőtlenítenek stb. A gyógyfürdő nyitásáról a Facebook-oldalukon találhatnak további részleteket, ill. később friss információkat is.

Kolics Tamás szerint az uszoda megnyitása legközelebb szeptember elejére várható, a strand nyitását viszont a pünkösdi hétvégére tervezik, remélhetőleg addigra a munkálatokkal is elkészülnek.

Megosztás