MÁV: nem tervezzük a sérült pályaszakasz helyreállítását

A vasúttársaság forráshiányra hivatkozva hárította el a Somogyszob-Böhönye közötti szakasz helyreállítását. Emlékezetes, hogy a 2020 nyarán történt villámárvíz következtében vált használhatatlanná a pálya.

Tegnap írtunk róla, hogy 2020 júliusában a 37-es vonal Böhönyéig tartó 7 km-es szakaszán csaknem 30 helyen kimosódott a töltés. Azon az őszön az illetékes minisztérium még úgy nyilatkozott, hogy „a 37-es vasútvonalon a vasúti pálya helyreállítása a jövő évben várható”. Ám ez azóta sem történt meg, ezért kérdeztük a MÁV-ot. Megérkezett a válasz.

„A 37-es számú vonalon a menetrend szerinti személyszállítás 2009 óta szünetel. A Somogyszob–Böhönye közötti szakaszon a vasúti áruszállítás a 2020 nyarán bekövetkezett árvíz és pálya elmosás óta szünetel.

Az árvíz előtti időszakban is elenyésző volt a teherforgalom, 2020 első hét hónapjában mindössze 5 vonat közlekedett. Azóta sem jelent meg a területen áruszállítási igény. Böhönye megálló-rakodóhely Balatonszentgyörgy felől továbbra is kiszolgálható, jelenleg ott sincs érdeklődés, igény vasúti  áruszállításra.

A vasúttársaság jelenleg forrás hiányában nem tervezi a sérült pályaszakasz helyreállítását.”  

Egy gazdasági társaság képviselője tegnap azt mondta az Atádhírnek: nekik szerződésük van a MÁV-val, és fizetnének is, ha használhatnák a vonalat.

 

Megosztás