Még kitart a késő nyári idő

Panaszra semmi ok, már, ami az időjárást illeti. A jövő hét közepéig marad a napos, száraz idő. A nappalok egyre rövidebbek, napra-napról korábban borul ránk a sötétség. Itt az ősz.

Ma még valamivel negyed nyolc előtt megy le a Nap, egy hét múlva viszont már az este hetet sem várja meg a naplemente. A száraz, napos idő a jövő hét közepéig kitart, bár a napközbeni közel harminc fokos hőmérséklet a csípősebb reggeleken nem érezteti a hatását.

Az előrejelzések szerint szerdán egy hidegfront éri el az országot, a környékünkön elszórtan még zivatarok is kialakulhatnak, a szél is feltámad, de előtte napközben akár még 31 fok is lehet. A hidegfrontot követően, a jövő hét második felében jellemzően mérséklődik a nappali felmelegedés, 24-26 Celsius-fokra van kilátás, az éjszakai hőmérséklet 12-16 fok körül alakul Nagyatád térségében.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Addig is érdemes kihasználni a zavartalan napsütést, az egyre rövidülő nappalokat, szombaton és vasárnap hazai pályán játszik a Nagyatádi FC, de a Nagyatádi RKC férficsapata is megkezdi az idényt a sportcsarnokban. A Széchenyi parkban az ember jártában-keltében már gesztenyékbe botlik, nemcsak úgy tessék-lássék, hanem félszatyornyiba, vagy még annál is többe, hogy mennyi gyűlik össze, az a gesztenyeszedő gyermekek vérmérsékletén múlik.

Vasárnap este a hagyományoknak megfelelően magyar dalok csendülnek fel a kulturális központ szabadtéri színpadán.

Sajnos az allergiások megsínylik a következő napokat, az egész országban extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja, emiatt a szokásosnál is erősebb tünetek terhelik meg a szervezetet.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Megosztás