Még nem tudja a Magyar Közút, mikor állítják helyre a 68-as főutat

Megérkezett a Magyar Közút Zrt. válasza a 68-as főút helyreállítására vonatkozó kérdésünkre. Egyelőre a kárfelmérésnél tartanak, és nem tudják, mikor közlekedhetünk ismét az áradásban megrongálódott szakaszokon.

A 68-as főút Segesd és Böhönye közötti, valamint a nagyatádi elkerülő szakaszán is beszakadt, ezért le kellett zárni július 25-én, ill. 26-án. Azóta sem lehet ezeken közlekedni. A megrongálódott útszakaszok helyreállításának ütemezéséről múlt hét csütörtökön megkérdeztük az út üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Zrt.-t. Ma reggel érkezett meg a válasz.

„Szakembereink jelenleg is mérik fel a károkat és folyamatosan keresik a lehetséges megoldásokat, hogy minél előbb megszüntethessék a jelenleg fennálló helyzetet.  Mindenképpen meg kell várni, amíg a patak szintje nagymértékben apad és visszatér a medrébe, valamint elsődleges cél, hogy a helyszínen rekedt gépkocsikat ki tudják emelni és elszállítani a Katasztrófavédelem szakemberei. Jelenleg még nem áll rendelkezésünkre pontos információ a károk helyreállításának ütemezésére. Amint megszületik a döntés a helyreállítás időtartamáról és pontos ütemezéséről, tájékoztatni fogjuk a közlekedőket. Zajlik a terelőútvonal kitáblázásának megtervezése és a szükséges táblák gyártása is. Amíg ezek nincsenek elhelyezve, addig megyei diszpécserszolgálatunknál ((82) 819-481) vagy az Útinform szolgálatunknál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon érdeklődhetnek a közlekedők a korlátozásokról, lehetséges kerülőutakról. Az útburkolati károk helyszíneit félpályás lezárással tudjuk a helyreállításig korlátozni, a forgalom ezeken a helyeken haladhat. A végleges helyreállításig szeretnénk mindenki türelmét és megértését kérni.”

Az említett útinform oldalon a mai nappal a viharkárokkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatás található Somogy megye vonatkozásában:

„A 61-es főúton Böhönye térségében, a szombati villámárvíz megrongálta a burkolatot. A 156-os és a 157-es km között a fél útpályát lezárták.
Nagyatád és Böhönye között több helyen is lezárták a 68-as főutat. A 35-ös és a 40-es km között Nagyatád elkerülő szakaszán, illetve az 52-es és az 55-ös km között a Segesd és Böhönye közötti szakaszon nem lehet közlekedni, mert megrongálódott a burkolat. A főutat lezárták, a forgalmat elterelték. Segesdnél, a 49-es az 50-es km között hasonló okok miatt csak egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.
Péterhidán, a Malomcsatorna feletti bekötőutat a 3-as és a 4-es km között szintén lezárták, azonban a település Komlósd irányából továbbra is megközelíthető.  (68109-es jelű út)
Somogysimonyi és Nemesvid közötti úton a 22-es, valamint a Nemesvid és Szőcsénypuszta közötti szakaszon a 17-es km-nél is félpályás korlátozás van érvényben.  (6805-ös út)
Az Ötvöskónyi és Beleg közötti útszakaszon a 2-es és a 4-es km-nél is a fél útpályát lezárták.  (6622-es út)”

Megosztás