Megbecsülés és tisztelet

A kölcsönös megbecsülés és tisztelet a titka az idén már 35. éve működő Nagyatádi Őszi Napfény Nyugdíjas Klubnak. Ma délután a kulturális központban ünnepelték a születésnapjukat.

1987-ben még Pedagógus Nyugdíjas Klub néven alakult, a kilencvenes években több mint száz tagjuk volt. Most huszonhat tagot számlál Nagyatád legrégebben működő nyugdíjas klubja, ám lelkesedésük és tenni akarásuk a megalakulásuk óta töretlen.

A kulturális központ kamaratermében ünnepelték megalakulások 35. évfordulóját a Nagyatádi Őszi Napfény Nyugdíjas Klub tagjai.

Sándor Éva, aki már ötödik éve vezeti a klubot, beszámolójában kiemelte: a titkuk a kölcsönös megbecsülés és a tisztelet.

A klub tagjai havonta találkoznak, ilyenkor ünneplik a születés- és névnapokat. Farsangot, nőnapot tartanak, évente többször kirándulásokat szerveznek, színházba, kiállításokra járnak, részt vesznek a városi ünnepségeken, a városi gyereknapon, illetve megajándékozzák a hátrányos helyzetű gyerekeket karácsonykor, de gyűjtöttek adományt az Ukrajnából menekülőknek is.

– A közösségteremtés, az összefogás, a szabadidő értelmes eltöltése, a város életében való részvétel, ezek mind fontos dolgok a klub számára – mondta Sándor Éva.

Ormai István is köszöntötte a klub tagjait.

Beszédében hangsúlyozta: a szeretetteljes találkozás, a közös programok, a jó hangulatban eltöltött közös idő sokat segít, hogy teljesebb, nyugalmasabb, szebb legyen az ember élete.

– Az elmúlt 35 évben ez a klub lett a követendő példa, ami megmutatta, hogy érdemes közösséget szervezni, érdemes egymás társaságát keresni – mondta a polgármester.

Buzsáki Károlyné, a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Nyugdíjas Szövetségének ügyvezető alelnöke is köszöntötte az időseket, valamint átadta a szövetség emlékplakettjét a nagyatádi nyugdíjasoknak. Ezen felül köszöntötte Ángyán Imrénét 90. születésnapján, valamint Cseh Istvánnénak egy elismerő oklevelet adott át.

A városban működő nyugdíjas klubok vezetői is köszöntőt mondtak, majd Sándor Éva egy kis ajándékkal kedveskedett a meghívott vendégeknek.

Megosztás