Meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján

Kezdetét vette az advent, a karácsonyt előkészítő időszak, a várakozás, az elcsendesedés ideje. Meggyújtották az első gyertyát a város koszorúján.

Ma délután négy órakor gyújtották meg az első gyertyát a város adventi koszorúján a kulturális központnál, amit hagyományosan a Nagyatádért Egyesület tagjai díszítenek fel. Idén segítségükre voltak a Városgondokság munkatársai, valamint a 63. Bázis dolgozói is, akik a koszorú keretét szállították a helyszínre.

A gyertyagyújtásra idősek, fiatalok egyaránt érkeztek. Karácsonyi dalokkal és ünnepi versekkel üdvözölték a nagyatádiak az advent kezdetét. Az első gyertyát Ormai István gyújtotta meg.

– Nagyon fontos, hogy legyenek közös ügyeink, közös eseményeink. Ez a szimbolikus koszorú az összetartozásunkat jelképezi – jegyezte meg a polgármester, majd jó érzéssel teli adventi várakozást kívánt a nagyatádiaknak.

A koszorú négy gyertyája advent négy hetét és négy fogalmat jelképez: a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretet. Hagyományosan az adventi gyertyák közül három lila színű, ami a bűnbánat és a böjt színe, egy pedig rózsaszín. A rózsaszín gyertyát advent harmadik vasárnapján gyújtják meg, amit Gaudete vasárnapnak, vagy örömvasárnapnak is neveznek. Az örömvasárnap megtöri a szigorú adventi bűnbánatot, emlékeztet rá, hogy közeledik Jézus eljövetele, az öröm ideje.

Adventkor kezdetét veszi a várakozás, az elcsendesedés. Az Atádhír békés, csendes adventi felkészülést kíván a nagyatádiaknak.

(Fotók: Simon Tamás)

Megosztás