Megkezdődött a meteorológiai nyár

Ennek megfelelően ma megközelítjük a harminc fokot, de a kora délutáni órákban nem érdemes napra menni, mert erős UV-B sugárzást jeleznek a meteorológusok. Ezek mellett zivatarok veszélye miatt is figyelmeztetnek.

Megkezdődött a meteorológiai nyár, ami nem összetévesztendő a csillagászati nyárral, az ugyanis június 21-én, a nyári napfordulókor kezdődik. 

Ma kellemesen meleg idő lesz a járásban, csodálatosan süt a nap, ám vigyázzanak, mert magas lesz a UV-B sugárzás, délután háromig nem érdemes a napra menni. A meteorológiai szolgálat azt írja, hogy ilyenkor 15-20 perc alatt bőrpír keletkezhet. Mindenesetre csaknem harminc fokra van kilátás délután, a meleg idő pedig holnap is velünk marad, hasonlóan a maihoz, 28 Celsius-fokos maximumokra lehet számítani.

A pénteki napsütést azonban megzavarhatja a gomolyfelhő-képződés, és kis eséllyel ugyan, de zivatar is kialakulhat.

Szombaton egy hidegfront hatására némileg csökken a hőmérséklet, de napközben így is 26 fokot mérhetünk, szintúgy vasárnap, de a hét utolsó napjának délutánjára esőt is jósolnak. Hétfőn és kedden 10-10 milliméter csapadékot helyezett kilátásba az Országos Meteorológiai Szolgálat, de komolyabb lehűlés nem várható. 

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás