Mi lesz a 3-as háziorvosi körzettel, a Park Hotellel, lesz-e szociális tűzifa?

Nyitott és lezárt kérdések is felmerültek a nagyatádi képviselő-testület legutóbbi ülésén. Ezek közül ismertetünk néhány, közérdeklődésre számot tartó ügyet.

Azon a kettőn kívül, amelyekről már beszámoltunk.

Egyebek között elhangzott az ülésen az energiaköltségek csökkentése kapcsán: az önkormányzat keresi annak a műszaki lehetőségét, hogy a bölcsődét is rá tudják csatlakoztatni a távfűtésre, ezáltal olcsóbbá téve az üzemeltetését.

Kiderült, hogy elegendő mennyiségű fa áll az önkormányzat rendelkezésére; ahogy eddig is, október 1-től jelentkezhetnek a szociálisan rászorulók tűzifáért, egy háztartás egy alkalommal legfeljebb 3 köbmétert kaphat.

Mielőtt elkezdődik az idősek otthona épületének energetikai korszerűsítése, átköltöztetik a lakókat a kollégiumba. A jelenlegi épületben meglehetősen elavult konvektoros fűtőtestek vannak, ideje a korszerűsítésnek.

Keresi az önkormányzat a Park Hotel és Étterem további hasznosításának lehetőségét, igyekeznek üzemeltetőt találni, de még folyamatban vannak a tárgyalások erről. Mint ismert, a szállás- és vendéglátóhely jelenlegi üzemeltetője korábban jelezte a tulajdonos önkormányzatnak, hogy október végével visszamondja a megállapodást.

A 3-as számú háziorvosi körzet sorsa nemrég megnyugtatóan rendeződött, miután Bolhás község hozzájárult a megnövekedett költségekhez, azonban most újabb nehézség merült fel: az egészségügyi szolgáltató év végéig vállalja a jelenlegi árakon a feladat ellátását, mivel jelentősen megnőttek az energia- és egyéb költségek. Ráadásul az ott rendelést végző doktornő a törvénymódosítás miatt kiesett a katás-körből, így neki is havi mintegy 100 ezer forinttal nőttek a kiadásai. A képviselők abban maradtak, hogy novemberben újratárgyalják az ügyet.

 

Megosztás