Mindhárom nagyatádi csapatnak véget ért a szezon

Véget értek a bajnoki küzdelmek a 2022/2023-as szezonban. Mindkét nagyatádi kézilabdacsapat bennmaradt az osztályában.

Kadarkút KSK – Nagyatádi FC 1:1 (1:1)

Kadarkúti vendégjátékkal ért véget az idei bajnoki kiírás a Nagyatádi FC számára. A már korábban bajnoki címet szerző együttes döntetlennel zárta az utolsó mérkőzését. Az atádi gólt Jerkovic Marko szerezte, aki harmadik lett a somogyi góllövőlistán. 

A zárófordulót egy tragikus esemény is beárnyékolta, a Juta – Toponár találkozó félbeszakadt, ugyanis Tóth Norbert, a Juta SE játékosedzője a mérkőzés ideje alatt rosszul lett, majd később elhunyt – számolt be róla a vármegyei hírportál. 

Hőgyészi SC – Nagyatádi RKC (férfi) 32:27 (19:13)

A férfi kézilabda NB II utolsó mérkőzésén a bronzéremvárományos otthonába látogattak a nagyatádiak. A tolnai csapat rajt-cél győzelmet aratott, hisz a vezetés megszerzése után nem engedte ki a kezéből azt. Az első félidőben hajrájában még sikerült egy gólra feljönnie a mieinknek, de onnantól kezdve esélyt sem hagyott a Hőgyészi SC, akik így megszerezték a harmadik helyet a bajnokságban. A nagyatádiak a kilencedik helyen zárták a szezont.

A bajnokság gólkirálya 244 dobott góllal a nagyatádi Bazsó Péter lett.

Nagyatádi RKC (női) – Alba Fehérvár KC U22 24:33 (9:19)

Hazai pályán ért véget a szezon a Nagyatádi RKC női csapatának. A vendég fehérváriak szintúgy a bronzéremre hajtottak, mint a férficsapatunk ellenfele, és ennek megfelelően igyekeztek már a mérkőzés elején eldönteni a mérkőzést. Ez sikerült is, hisz szünetre már tízgólos előny tudatában mehettek, és a második félidőben sem változott a játék képe. A fehérváriak ezzel megszerezték a harmadik helyet a tabellán, a mieink pedig a hetedik helyen zárták a pontvadászatot. 

(Nyitókép: Röhrig Dániel. A kép a múlt héten a Nagyatádi RKC -MK Pelikán Siklós KC találkozón készült a sportcsarnokban.)

Megosztás