Mintegy 150-en vannak karanténban a nagyatádi és a csurgói járásban

Minden nap mindegyiküket ellenőrzi a Nagyatádi Rendőrkapitányság. Ahogy a maszkhasználatot és az éjszakai kijárási tilalmat is. 150 ezer forintig terjedő bírságot szabhatnak ki. Elkísértük egy ellenőrzésre a rendőröket.

Nagyatádon csaknem húsz személyt kellett tegnap ellenőrizniük a járőröknek, betartják-e a karanténszabályt. Aki megszegi, naponta akár négyszer is megbírságolhatják, vagyis összesen akár 600 ezer forintot is fizetnie kell. Karanténba alapvetően három okból kerülhet valaki: pozitív lett a tesztje, kontakt vagy külföldről tért haza. Az biztos, hogy a létszámuk mind a városban, mind az egész kapitányság területén folyamatosan növekszik.

A rendőrök rendszeresen ellenőrzik azt is, betartják-e az emberek az éjszakai kijárási korlátozást, viselik-e a maszkot az üzletekben, vendéglátóhelyeken, várótermekben és tömegközlekedési eszközökön. A szabályszegőket 5-150 ezer forintra bírságolhatják.

A járőrök azt mondják, nem a bírságolás a céljuk, és csak az egyértelmű esetekben élnek azzal. Eddig többnyire fegyelmezett magatartással találkoztak. Ezt mi is tapasztaltuk: a presszóban még az iddogáló időseken is volt maszk két korty között. Tegnap  délelőtti körutunk során egyetlen helyen volt probléma: a buszállomás várótermében. Ott két embert bírságoltak meg a hatóságiak: 10 ezer forintjuk bánja, ill. egyikük rögtön megkérdezte, ledolgozhatja-e, mert neki nincs pénze. Egyébként erre is van lehetőség.

Megosztás