Mínusz 11 fokos fagy is jöhet a jövő héten

Az időjárási modellek ezt mutatják, de addig még sok minden változhat. A hétvégén némi havasesőre is számíthatunk. Meglátjuk, tényleg ideér-e a komoly lehűlés, és a Csótó hosszú évek után befagy-e.

Az elmúlt pár napban az éjszakai fagyoknak köszönhetően vékony jéghártya alakult ki a Csónakázó-tavon, de szó sincs a gyerekkorunkban megszokott vastag jégpáncélról.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

Korcsolyázásra és jégkorongozásra hosszú évek óta nem alkalmas a tó, ezen a télen sem számítottunk erre, hacsak valóban ide nem ér észak felől az a fagyos légtömeg, amely alapján a jövő hét elejétől kemény fagyokat jósolnak: Nagyatád térségében ez akár másfél hétig is eltarthat, -4 és -11 fok közötti éjszakai lehűlésekkel. A mélypontot – -10 és -11 fokkal – jelenleg szerdától péntekig jelzik a modellek.

Igaz, napközben még így is 0-+4 fok közötti hőmérsékletek várnak ránk, az előttünk álló hétvégén pedig még 4-8 fok, némi vegyes halmazállapotú csapadékkal: néhány milimétert jeleznek, esőt vagy havas esőt.

A jövő hét közepén pedig kiderül, tényleg elkezd-e hízni a jég a Csótón. Addig is, szívesen vesszük, ha küldenek archív fotókat egykori nagyatádi téli örömökről.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

 

Megosztás