Most hidegaszfaltoznak, nyáron burkolják a Somogyszob-Segesd útszakaszt

Ideiglenes burkolatjavítást végez a Magyar Közút Zrt. a Nagyatád környéki utakon a napokban. Kérdésünkre az állami vállalat azt válaszolta: nyáron teljes szélességében, 5,3 km-en felújítják a Somogyszob-Segesd szakaszt.

A téli üzemeltetési időszakban elsősorban hidegaszfalt technológiával történő lokális jellegű, ideiglenes burkolatjavítást, padka helyreállítást, növényzetgondozást végeznek a Magyar Közút Zrt. illetékes mérnökségei.

Kérdésünkre a vállalat azt válaszolta: „A végleges megoldást jelentő szintén lokális jellegű, melegaszfalt technológiával történő aszfaltozási munkák a tavaszi időszakban kezdődhetnek meg, az aszfaltkeverő telepek nyitását követően. A teljes megyei úthálózaton ütemterv szerint megvalósítjuk az országos közút melletti  hulladékok összegyűjtését és annak elszállítását is. A nyári időszakban az alap üzemeltetési és fenntartási munkálatok mellett a Magyar Falu Program keretében várhatóan nagyfelületű burkolatjavítási munkákat végzünk majd a Somogyszob-Segesd közötti útszakaszon mintegy 5300 m hosszon, teljes burkolatszélességben, melynek során több mint 1600 tonna aszfaltot építünk be az útszakaszba.”

Információink szerint kijavítják a Nagyatádot Somogyszobbal összekötő közút bolhási úti kereszteződését is. 

 

Megosztás