Nádas, gaz és trágya is égett

Ötvöskónyiban hatalmas lángokkal égett a nádas, Csokonyavisontán két hektáron égett a gaz, Somogyszentpálon pedig 600 négyzetméteren izzott a trágya.

Két szabadtéri tűzzel is meg kellett küzdeni a barcsi és a nagyatádi tűzoltóknak csütörtökön Dél-Somogyban. Csokonyavisonta külterületén kora délután égett egy körülbelül kéthektáros gazos terület. A helyszínre riasztott tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal csaknem egy óra alatt tudták megfékezni a lángokat. Munkájukat nehezítette a nehezen megközelíthető terület tagoltsága, valamint a tűz gyors terjedése az erős szélben. Az egységek a tűz eloltása után egy 40 centiméter törzsátmérőjű, körülbelül öt méter magasságban félbetört, megégett akácfát is kivágtak, a további károk elkerülése érdekében.

A kora esti órákban Ötvöskónyi Dobó utcájába szintén a barcsi és a nagyatádi tűzoltók vonultak, ahol mintegy 200 négyzetéteren hatalmas lángokkal égett a nádas. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Somogyszentpálra, az Árpád utcába riasztották csütörtök délután a marcali hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat, ahol körülbelül 600 négyzetméteren füstölt és izzott az almos trágya. A tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet, munkájukat egy erőgép is segítette.

Megosztás