Nádas József festményeiből nyílt kiállítás

Vibráló színek, mozgalmas jelenetek és a természet szépsége köszön vissza az amatőr festőművész munkáiról. A tegnapi megnyitón még különleges zenei aláfestést is szolgáltatott a képeihez.

A kulturális központ meghívására látogatott el városunkba különleges festményeivel Nádas József, alkotásait a központ galériatermében lehet megtekinteni.

„A művész legfőbb erénye az alázat, az önzetlenség és a pozitív látásmód. Igyekszem ezeket szem előtt tartani utamon. Úgy is mondhatnánk egy szóval, hogy fejlődés, kiteljesedés. Tanulás.” – olvasható a Nádas József bemutatkozásában. A festő egyéni látásmóddal viszonyul a művészethez és az emberekhez. Mint mondta, képeit mindig az alkotás pillanatának hangulata, érzelmei határozzák meg, ennél fogva festményei egyfajta ars poetica megvallása is, őszinték.

Sok képen a tükröződések, reflexiók kapnak hangsúlyt, másokon a mozdulatok – a festő a legtöbb esetben vibráló színekkel kelti életre alkotásait. Tematikáját tekintve természeti tájképek, mediterrán életjelenetek fedezhetők fel sok esetben, de egyéb történetekkel, témákkal is találkozhat a kiállításra érkező közönség.

Az amatőr művész a tegnapi megnyitó végén fiával együtt különleges zenei élménnyel egészítette ki festményeit: tündérdobon és keretdobon játszottak egy rögtönzött relaxációs dallamot. Erről hamarosan videós összeállítást is készít szerkesztőségünk.

A kiállítás november közepéig tekinthető meg a kulturális központban.

Megosztás