Nagy sikerrel zárult az első nagyatádi Szlalom Kupa!

A rendezők és a résztvevők szerint is kifogástalan volt az első ízben megrendezett Szlalom Kupa. A Magyar Nemzeti Autóssport Szövetség munkatársai állítják: jól debütált a nagyatádi pálya.

Gyors, egyedi, és kellően technikás a nagyatádi pálya – mondta több versenyző is, akik csodajárgányukkal kipróbálták a Nagyatádon megrendezett I. Szlalom Kupa versenypályáját. A kupa az Országos Szlalom Bajnokság 4. futamaként került be az autóversenyzők naptárába. A Magyar Nemzeti Autóssport Szövetség idén újabb helyszíneket vont be a versenysorozatba, így került Nagyatád is a képbe. Ez, ahogy már korábban is írtuk, nagyrészt Merencsics Árpád érdeme, aki közel másfél éven át lobbizott a nagyatádi verseny érdekében. A verseny társrendezője a Nagyatádi Kulturális és Sportközpont volt a Hegcsi Kft-vel együttműködve, melynek képviselője a verseny promótere, Hegedűs Péter. Ő is részt vett a szervezésben és a verseny napján az időmérés feladatát végezte. Péter elmondta, összesen 66-an álltak végül rajthoz, ami elmaradt az előzetes nevezésektől, de így is rendkívül mozgalmas napjuk volt a szervezőknek. A három futamból az első 11 órakor kezdődött, és az utolsó nem sokkal négy óra előtt ért véget. A szervezők az alábbi kategóriákban díjazták a versenyzőket:

S1 – Széria autó 1000 ccm alatt
S2 – Széria autó 1001 – 1400 ccm között
S3 – Széria autó 1401 – 1600 ccm között
S4 – Széria autó 1601 – 2000 ccm között
S5 – Széria autó 2001 ccm felett
T1 – Túra autó 1000 ccm alatt
T2 – Túra autó 1001 – 1400 ccm között
T3 – Túra autó 1401 – 1600 ccm között
T4 – Túra autó 1601 – 2000 ccm között
T5 – Túra autó 2001 ccm felett
NK – Női kategória (5 bajnoki nevezés esetén)
JK – Junior kategória
SK – Senior kategória
P – Prototípus
HH – Hátsókerekes kategória (5 bajnoki nevezés esetén)
Mx5 – Magyar Mx5 kupa
Skoda – Skoda márkakupa (5 bajnoki nevezés esetén)

A startvonalnál várakoznak a versenyzők
A startvonalnál várakoznak a versenyzők
A pálya a piactéren volt kijelölve
A pálya a piactéren volt kijelölve

A versenynek egy sztárvendége is volt,  MC Pita Ramos, aki korábban Somogyszobon volt tanár, közvetlenül az eredményhirdetés előtt lépett fel. Az időjárás is kegyes volt a mai versenyhez, a délután lecsapó vihar türelmesen kivárta, amíg az utolsó versenyző befejezte a körét, és csak utána áztatta el a versenypályát. Így viszont a versenyt mindenki szárazon megúszta.

Ormai István polgármester is örömmel üdvözölte a versenyt, hiszen ezzel tovább nőtt a városban rendezett nívós, nagy tömegeket vonzó rendezvények száma. Mint mondta, a város jövőre is szívesen támogatja a rendezvényt, ha újra megrendezik a Szlalom Kupát.

Szerkesztőségünk összeállított gey kis ízelítőt a mai nap eseményeiből:

Megosztás