Erős zápor és jégeső lepte meg Nagyatádot

Ma délután 15:40 körül sötét felhők csaptak le városunkra, bőséges csapadékot zúdítva a nyakunkba. Olvasói beszámolók szerint egyes helyeken még jég is esett.

Délután egy összetett, páradús légtömeg vonult át az ország délkeleti részén, jelentős mennyiségű, gyors csapadékkal. Városunkban napközben már érezni lehetett a fülledt meleget, mely előre vetítette a későbbi vihart. Erős széllökésekkel érkezett a zápor, mely jó 20 percig tombolt, majd még egy órán át enyhülve szelíd esővé alakult át. A zivatart követően a város utcáin többfelé gőzfehőkről számoltak be, ahogy a forró aszfalt gyorsan elpárologtatta a lehullott csapadékot. Az időkép.hu térképein jól látszik, hol vonultak át az esőfelhők, és hol esett jelentősebb csapadék. 

Forrás: időkép.hu

Egyik olvasónk a város északi részéről jelezte, hogy a háza tetején még jégdarabok kopogtatását is hallotta és látta. Ezt a videót készítette a zivatar tombolásakor. 

 

A hét elején forró, gyengén felhős időre számíthatunk, akár 33 fokot is elérhet a napközbeni csúcshőmérésklet. Csütörtöktől azonban egy hidegfront jelentős lehűlést és csapadékot hoz, és akár 10 fokot is eshet a hőmérséklet. Élvezzük ki az augusztus talán utolsó forró nyári napjait, irány a Balcsi és a strand!

Megosztás