Nagy tömegek a bevásárlóközpontokban

Az üzletláncok számítottak az ünnepek előtti rohamra a tomboló járvány ellenére is. Több kasszában is sorban állnak, egymást kerülgetik a bevásárlókocsival az emberek. A hosszú hétvégén szombat kivételével zárva tartanak

Hiába a járványveszély és a napról-napra megdőlő halálozási rekordok, így is óriási vásárlási roham előzte meg a húsvéti munkaszüneti napokat. Több olvasónk is arról számolt be, hogy a nagyatádi bevásárlóközpontokban már délelőtt hatalmas volt a tömeg: rengeteg autó parkolt a Tesco előtt, a Lidlben pedig a hat kasszából ötöt is kinyitottak a vevők számára. Egyik olvasónk elmondta, a bevásárlókocsijával nem tudott félreállni a zöldségek előtt, mert folyamatosan jöttek az emberek szemből és hátulról is. És nem tudni, a délutáni órákban még hányan kapnak észbe, hogy bevásároljanak az ünnepek előtt.

Olvasónk fényképe a sorban állásról.
Olvasónk fényképe a sorban állásról

A szakértők már korábban felhívták rá a figyelmet, hogy időben készüljünk fel a hosszú hétvégére, hiszen továbbra is tombol a koronavírus-járvány harmadik hulláma. Ilyen körülmények között egy zsúfolt üzletben nehéz betartani a védőtávolságot, és jelentősen nő a fertőzés kockázata. Nem véletlen, hogy a húsvét utáni időszakban tervezik bevezetni az egy vásárló/10 négyzetméteres szabályt (ugyanakkor a kijárási tilalom kezdetét 21:30-ra tolnák ki), de egyelőre nem tudni, ez pontosan mikor lesz esedékes.

A hosszú hétvége négy napjából csak egyszer, nagyszombaton fognak kinyitni az üzletek. Április 2-án, 4-én, és 5-én, azaz pénteken, vasárnap és hétfőn, a húsvét ünnepnapjain azonban zárva tartanak. „A nyitvatartás szombaton és kedden a szokásos rend szerint várható, a Tescónál, az Aldinál, a Lidlnél, a Sparnál, az Auchannál, a Pennynél, a Metrónál, a Coopnál, Reálnál és a CBA-knál is. A háromnapos zárvatartás alól kivételek lehetnek a benzinkutakon található shopok.”írta a 24.hu.

A járványügyi szigorítások enyhítésére sajnos még nem számíthatunk az ünnepek utáni héten. Ez legkorábban a 2,5 millió beadott oltás után valósulhat meg.

Megosztás