Nagyatád így választ

Mintegy 8.800 állampolgár szavaz vasárnap Nagyatádon. Egyik voksukat valamelyik egyéni jelöltre adják, a másikat pedig valamelyik pártlistára. Kilenc szavazókörben adhatjuk le a április 8-án a szavazatunkat.

Összegyűjtöttük a fontos információkat az országgyűlési választáshoz. 

Nagyatádon 9 szavazókörben adhatják le a szavazatukat a választópolgárok. A szavazókörökhöz tartozó utcák nevét cikkünk végén találják.

Aki a szavazás napján a lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő helyen tartózkodik, átjelentkezéssel 2018. április 6-án 16 óráig kérheti, hogy a tartózkodása szerinti helyen szavazhasson. Célszerű elektronikus úton, a www.valasztas.hu segítségével eljuttatni a kérelmet. Átjelentkezéssel a választópolgár a lakcíme szerinti országgyűlési egyéni választókerület szavazólapján szavazhat.

Az a választópolgár, aki egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, hogy ott adja le a szavazatát, 2018. április 8-án 15 óráig mozgóurnát kérhet. A kérelem írásban nyújtható be, és tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját, és a választópolgár aláírását.

2018. április 8-án 6 órakor nyitnak a szavazóhelyiségek. A választópolgárnak a szavazata leadása előtt magyar hatóságok által kiállított, érvényes igazolványokkal igazolnia kell a személyazonosságát és a személyi azonosítóját, vagy a lakcímét.

A személyazonosság igazolására alkalmas a személyazonosító igazolvány, a régi típusú, könyvecske formájú személyazonosító igazolvány, ideiglenes személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, útlevél, ideiglenes útlevél. A személyi azonosítót a lakcímigazolvány hátoldalán lévő hatósági igazolvánnyal, a személyazonosító jelről kiállított hatósági bizonyítvánnyal és igazolvánnyal lehet igazolni. A lakcím igazolására a lakcímet igazoló hatósági igazolvány, a lakcímbejelentésről szóló átvételi elismervény, lakcímet is tartalmazó, könyvecske alakú személyazonosító igazolvány szolgál.

A szükséges igazolások után, a névjegyzéken szereplő választópolgár megkapja a szavazólapokat, melyeket előtte bélyegeznek le. A választópolgár aláírja a névjegyzéket, ezzel igazolja a szavazólapok átvételét, csak ezt kövezően szavazhat.

A szavazás titkosságát a szavazófülke biztosítja, de a választópolgár nem kötelezhető annak használatára. Érvényesen szavazni a jelölt vagy lista neve melletti körben, tollal, egymást metsző két vonallal (x vagy + jellel) lehet. A szavazópolgár a szavazat leadásához használhatja a szavazófülkében elhelyezett tollat, vagy a saját tollát. Ha a választópolgár a szavazólap urnába helyezése előtt jelzi, hogy a szavazólapot elrontotta, helyette egy esetben új szavazólapot kap.

19 órakor zárnak a szavazóhelyiségek, aki ekkor a szavazóhelyiségben, vagy annak előterében sorban áll, még szavazhat, de a később érkezők már nem.

Szavazókörök utca szerinti beosztása

001. számú szavazókör:

A szavazóhelyiség címe: Kivadári Iskola, Háromfai u. 14.

A szavazókörhöz tartozó utcák: Barapuszta, Fürdő u., Háromfai u., Rózsadomb u., Szentkirályi u.

002. számú szavazókör:

A szavazóhelyiség címe: Árpád Fejedelem Általános Iskola, Árpád u. 2.

A szavazókörhöz tartozó utcák: Jókai u., Kiszely László u., Mártírok útja.

 

003.számú szavazókör:

A szavazóhelyiség címe: Gyöngyvirág Óvoda, Árpád u. 16.

A szavazókörhöz tartozó utcák: Árpád u., Bartók Béla u., Erkel Ferenc u., Hunyadi u., Kodály Zoltán u., Somssich Eszter u., Széchenyi tér 1-10.

 

004. számú szavazókör:

A szavazóhelyiség címe: Bárdos Lajos Általános Iskola, Baross G. u. 4.

A szavazókörhöz tartozó utcák: Aradi u., Kossuth u.

 

005. számú szavazókör:

A szavazóhelyiség címe: Nagyatádi Kórház Könyvtár, Bajcsy-Zs. u. 3.

A szavazókörhöz tartozó utcák: Alkotmány u., Bajcsy-Zsilinszky u., Báthori u., Bercsényi u., Beregszászi u., Bezerédi u., Bocskai u., Csokonai u., Czindery Ignác u., Jánosmajor, Korányi Sándor u., Munkás u., Rókus köz, Széchenyi tér 11-36., Tallián Andor u., Zrínyi köz, Zrínyi u., Szent Flórián tér

 

006. számú szavazókör:

A szavazóhelyiség címe: Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskola, Dózsa Gy. u. 13.

A szavazókörhöz tartozó utcák: Arany János u., Baross Gábor u., Dózsa György u., Kápolna u., Koch Róbert u., Kolozsvári u., Komáromi u., Lőcsei köz, Lőcsei u., Petőfi tér, Rózsa u., Rozsnyói u., Somogyszobi u., Tavasz u., Temesvári u., Piac tér, József Attila sétány, Nagy Imre tér

 

007. számú szavazókör:

A szavazóhelyiség címe: József Attila Kollégium, Baross G. u. 10.

A szavazókörhöz tartozó utcák: Ács u., Damjanich u., Döbrögi erdészház, Döbrögpuszta, Eperjesi u., Gyárköz u., Hókamalom puszta, Mező u., Munkácsy u., Napfény u., Pozsonyi u., Segesvári u., Selmecbányai u., Somogyi Béla u., Szabó Dezső u., Ungvári u., Vasút u.

 

008. számú szavazókör:

A szavazóhelyiség címe: Hétpettyes Óvoda, Honvéd u. 76.

A szavazókörhöz tartozó utcák: Ady köz, Ady Endre u., Ámor köz, Ámor u., Ciklámen u., Csalogány sor, Fácán sor, Halastópuszta, Honvéd köz, Honvéd u., Ibolya u., József Attila u., Liget u., Rinya u., Szabadság tér, Szabadság u., Tölgyfa u., Újkútpuszta

 

009. számú szavazókör:

A szavazóhelyiség címe: Százszorszép Óvoda, Rákóczi u 41.

A szavazókörhöz tartozó utcák: Béke u., Gyár u., Móricz Zsigmond u., Petőfi u., Rákóczi u., Szabadkai u., Szigetvári u., Táncsics u.

 

Megosztás