Nagyatádi Európa legerősebb tűzoltója!

Gibraltárban mérhették össze erejüket Európa legerősebb tűzoltói és rendőrei. Szabó Kornél is részt vett az erőpróbán, ahonnan aranyéremmel érkezett haza. Így élte meg az ott átélt pillanatokat.

Szabó Kornél fekvenyomó európabajnokot kérdeztük a legutóbbi aranyérem megszerzéséről:

2018. szeptember 25.-én részt vettem a Rendőr- Tűzoltó Európa Játékokon, amit Gibraltáron rendeztek meg.  Amióta tűzoltóként dolgozom, az volt a vágyam, hogy indulhassak ezen a nagyszabású versenyen. A játékokon szereplő 70 sportág közül én fekvenyomásban rajtoltam. 90 kg alatti súlycsoportban és a 30-40 év közötti korosztályban mérettettem meg magam.

Sikerült 185 kg-os teljesítménnyel az első helyet megszereznem. Ennek ellenére a harmadik gyakorlatom, sajnos, sikertelen volt, ami egyébként a jelenlegi világcsúcs (ez a kor- és súlycsoportján belül 192,5 kg) megdöntése lett volna. A fő célom ennek elérése volt, amit a tavalyi BM Országos Rendvédelmi Szervek Bajnokságán már ki tudtam hozni magamból. Most, sajnos, nem sikerült. Ennek ellenére örülök az eredményemnek, hiszen mindössze csak hét hetet készültem, mivel előzőleg két hónapos tricepsz ínszalagsérülés miatt, nem megfelelően tudtam tréningezni.

A dobogó legfelső fokára állhatott
A dobogó legfelső fokára állhatott

A versenyen túl számos nemzetközi sportolóval megismerkedhettem, akik ugyanennek a hivatásnak élnek. Büszke vagyok rá, hogy saját erőmből finanszírozni tudtam a versenyre való eljutásom! Egyedül Nagyatád város polgármestere, Ormai István biztosított anyagi támogatást, akinek ezúton is köszönöm! Büszke vagyok, hogy egyedüli magyar tűzoltóként képviselhettem az országot, és egy ilyen rangos nemzetközi versenyt sikerült megnyernem!

Megosztás