Három, köztük egy 16 éves járművezetőt is őrizetbe vettek

Egyiküknek sem volt jogosítványa, ám ez nem akadályozta őket a járművezetésben. Somogyban két nap alatt három személyt is elkaptak a rendőrök. Úgy tűnik, elharapódzott mostanság ez a jelenség.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 16 éves helyi gépkocsivezetőt igazoltattak a körzeti megbízottak november 17-én 21 óra 58 perckor Kaposváron, a Vásártéri úton. Megállapították, hogy a fiú nem rendelkezett vezetői engedéllyel, továbbá a Kaposvári Rendőrkapitányság korábban már többször is eltiltotta a járművezetéstől, ezért előállították a rendőrkapitányságra, majd november 18-án szabálysértési őrizetbe vették. A rendőrök a sofőr ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt indítottak eljárást.

A fonyódi járőrök pedig november 18-án 0 óra 34 perckor Balatonfenyvesen igazoltattak egy 40 éves karádi lakost, aki egy személyautóval közlekedett. Megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezett jogosítvánnyal, mivel a Fonyódi Rendőrkapitányság eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Ugyancsak aznap ellenőriztek Kaposváron egy 49 éves görgetegi lakost, aki személyautóval közlekedett. Megállapították, hogy a férfi nem rendelkezett jogosítvánnyal, mivel a hatóság eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök a sofőrt előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd őt is szabálysértési őrizetbe vették.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás