Nagyatádi fiatalok a rászorulók szolgálatában

A Nafigyelj önkéntesei becsatlakoztak a szociális szolgáltatóközpont ellátási rendszerébe. A járvány miatt több idős nagyatádi igényelt külön segítséget az önkormányzattól, egyebek között most ebben segítenek a fiatalok.

Hétfőtől kezdve naponta 5-6 önkéntes áll be segíteni a Rinyamenti Szociális Szolgáltatóközpont munkatársaihoz. A járvány miatt vélhetően egyre többen fogják igényelni a központ segítségét, ami jelentős többletmunkát fog jelenteni az elkövetkező hónapokban. Jelenleg az idősgondozásban ellátottak száma további 26 olyan személlyel is bővült, akik a járványra való tekintettel kérték az otthoni ellátást, ebbe a feladatkörbe tartozik egyebek között a bevásárlás, a gyógyszerkiváltás és a postai ügyek intézése.

Eligazításon vesznek részt az önkéntesek
Eligazításon vesznek részt az önkéntesek

A Nafigyelj! önkéntesei közül 19-en jelentkeztek arra, hogy segítséget nyújtsanak a járvány idején a központnak és a nagyatádiaknak.

Úgy állítottuk össze a munkabeosztásukat, hogy minden munkatársunk mellé jut egy önkéntes, és az ő feladataikban fognak besegíteni – mondta Ivókné Pintér Melinda, a szociális szolgáltató központ igazgatója. – Elsősorban az idősgondozásban lesz erre szükség, gondolok itt bevásárlásra, gyógyszerkiváltásra, aztán az önkéntesek segíthetnek az ételkiszállításban, utcai szociális munkában és a központhoz tartozó intézmények dekorálásában is.

Felveszik a
Felveszik a

Az önkéntesek természetesen a szakápolásban nem vesznek részt. Mindegyikőjüknek biztosítanak szájkendőt és gumikesztyűt a biztonságos munkavégzéshez. Várhatóan a következő hetekben a koronavírus-járvány miatt a feladatok mennyisége csak növekedni fog, így nagy szükség lesz a plusz segítségre.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás