Nagyatádi RKC: mindenki elszánt

Az edzők és a játékosok egyaránt kitartanak, annak ellenére is, hogy a főszponzor a támogatási összegből egy fillért sem utalt át a klubnak mind a mai napig. Az önkormányzat és a tao-pénzek biztosítják a stabilitást.

A hétvégén lett volna elnökségi ülése az egyesületnek, ez azonban elmaradt, Sólyom Sándor nem érkezett meg, és kérte az ülés elhalasztását. A főszponzor szeptemberben került a fennmaradásáért küzdő klub elnökségébe: akkor éppen az évek alatt felhalmozódott hiányt tetézte az elszálló energiaköltségek terhe. Ezeket átvállalva írt alá megállapodást több tízmillió forint támogatás biztosításáról, miközben határozott és nagyívű terveket vázolt fel az egyesület jövőbeni működéséről.

Alig másfél hónappal később azonban robbant a hír: a Sólyom Sándor érdekeltségébe tartozó cégeket letiltotta a Magyar Nemzeti Bank, a számláikat pedig zárolta jogosulatlan tevékenységek gyanúja miatt; az ügyben büntetőeljárást indított a rendőrség.

A derült égből érkezett villámcsapás szerencsére nem sújtotta porig az atádi kézilabda klubot. Az igazolt felnőtt és utánpótlás korú játékosokkal, valamint a technikai személyzettel együtt mintegy 130 tagot számláló klub kint van a vízből, és ha az ősszel megálmodott felsőbb osztályba lépésre idén minden bizonnyal nem is lesz lehetőség, azért csapatai derekasan helytálltak az NB II. őszi szezonjában: a férfiak a 9. helyen, a nők pedig a 7. helyen zártak a 12-12 csapatos bajnokság félidejében. Másfél hét múlva kezdődik a tavaszi idény.

Most az a célunk, hogy a középmezőnyben maradjunk. A legfontosabb pedig, hogy minden jel szerint sikerül megőriznünk a működőképességünket: ez elsősorban a nagyatádi önkormányzatnak és a támogatóinknak köszönhető – ecsetelte a helyzetet Faragóné Horváth Andrea, technikai vezető. – 67 millió forint tao-támogatásra vagyunk jogosultak, ezt folyamatosan töltik fel a támogatóink, néhány nagy országos cégről van szó. Az összegek február végéig a számlánkra érkeznek várhatóan. Ezenkívül annak köszönhető a talpon maradásunk, hogy polgármester úr és a képviselő-testület nagyon a szívén viseli az egyesület sorsát. Köztudott, hogy a sportcsarnok működtetése szempontjából is alapvető a fennmaradásunk, jelentős összeggel járulunk hozzá. Ugyanakkor az önkormányzat biztosítja a csarnok üzemelését, hozzájárul a csapatok utaztatásához, és anyagi támogatás is nyújt: a civil szervezetek számára kiírt pályázatra idén is benyújtottuk a kérelmünket.

A technikai vezető nem titkolta, az előző évek több tízmilliós hiányát még görgetik maguk előtt, de úgy látja, csökkenthető és helyreállítható az egyesület pénzügyi egyensúlya. Ha mindenki kiveszi a részét a munkából, stabillá tud válni a Nagyatádi RKC, fogalmazott.

Az edzők és a játékosok is nagyon elszántak, hogy csináljuk tovább, ne vesszen el az eddigi munka, érezhetően nagy az összetartás, egy családként, vállvetve küzdünk. Mindenki aláírta a szerződését, egyetlen távozó játékosunk volt. Változás viszont, hogy a felnőtt női csapat edzője Simon Barbara lett, és úgy tűnik, jól együtt tud működni az ifi és a felnőtt lánycsapat, ha szükséges, ki is tudják egészíteni a fiatalok a nagyokat. Még csapatösszetartáson is voltak, a 16 és a 36 éves jól érezte magát együtt. Ugyancsak változott az egyesület neve, Nagyatádi Rinyamenti Kézilabda Club SE lett.

A felnőtt és ifi fiúk edzője, természetesen, Madarász Péter maradt. A csapatok a hétvégén edzőmeccseket játszottak, a jövő hétvégén pedig elkezdik a tavaszi bajnokságot: február 18-án, szombaton az első meccsükön Mohácsra utaznak a nők, a férfiak pedig a Kiskőrös csapatát fogadják itthon.

Megosztás