A járásban bőven van hatósági áron tűzifa

Az RTL Híradó beszámolója szerint az országban több helyen akár hónapokat is kell várni a hatósági áron vásárolható tűzifára. Utánajártunk, hogy a járásban is problémát jelent-e a tűzifa beszerzése.

Tegnap az RTL Híradója számolt be arról, hogy vannak olyan területek az országban, ahol akár hónapokat is várni kell a hatósági áron vásárolt tűzifára. 

Nagyatád járásban nincs változás a legutóbbi információkhoz képest, ha hatósági áron szeretnék tűzifához jutni, az összeg befizetése után két hét múlva az udvarunkban lehet a fa. A SEFAG Zrt. a szállításban is tud segíteni, köbönként 6350 forintért szállítják házhoz a tűzifát, de ezt a megrendelő saját maga is megoldhatja.

A hatósági áron vásárolható fa ára változatlan a szeptemberi bejelentés óta, azaz 19 ezer forint erdei köbméterenként a lágylombos, és 30 ezer forint a keménylombos fa, viszont ez még nem hasított, hanem jellemzően hengeres, 1-2 méter hosszúságú.

Természetesen lehetőség van aprított, darabolt tűzifát is vásárolni, ezt már nem hatósági áron. Erdei köbméterenként 55 ezer forintért juthat hozzá az, aki kimerítette a hatósági áras tűzifaprogram 10 köbméteres keretét. Ez az ár is szállítás nélkül értendő, viszont ezt már sem fűrészelni, sem hasogatni nem kell.

Éppen ma közölt egy grafikont az MTI arról, hogy az elmúlt 12 évben csaknem háromszorosára nőtt a tűzifa ára, 2010-ben még 100 kg-ért  átlagosan 2530 forintot fizettünk, tavaly már 6680 forintot.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

(A nyitókép illusztráció. Forrás: depositphotos.com)

Megosztás