Nagyatádi tűzoltó a korcsoportjának legjobb magyar versenyzője

Kiss János tű. törzsőrmester, a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársa újabb sikert ért el, ezúttal az ország legerősebb tűzoltója elnevezésű versenyen. Korcsoportjában a legjobb magyar versenyző lett.

Vas megye másodszor adott otthont a TFA HUNGARY-Bük, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenynek június utolsó hétvégéjén. A büki kétnapos megméretésre az ország minden tájáról érkeztek nevezők. Sőt, a hazaiakon kívül öt országból jöttek, így összesen százhatvanan versenyeztek.

Az első versenynapon az úgynevezett Firefighter Combat Challenge feladatokkal küzdöttek meg a versenyzők. Az indulóknak először egy 19 kilós tömlőt kellett egy állványzatra vállon felvinniük, az állványzat tetején található tárolóba helyezniük, majd egy kötél segítségével egy tekercstömlőt kellett felhúzniuk, és azt is bele kellett tenniük a tárolóba. Miután lefutottak az állványzatról egy négykilogrammos kalapáccsal, folyamatos ütésekkel másfél méter távolságra kellett elmozdítani egy fémgerendát. A bóják megkerülése után jöhetett a célbalövés, majd a férfiaknak nyolcvan, a nőknek negyven kilogrammos bábut kellett a célba vinniük.

A második versenynapon tipikus TFA-feladatokkal, azaz tűzoltó erőpróbákat kellett leküzdeniük az indulóknak. Az izzasztó feladatokat a legtöbb versenyző sikeresen teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkéntesek, vagy létesítményiek. Ha sikerült végrehajtani a feladatot, már „csak” egy dolog maradt hátra: végérvényesen leállítani az időmérést.

A két nap tizenkét próbája alapján a harminc és negyven év közöttiek versenyében Kiss János tű. törzsőrmester, a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója az előkelő ötödik helyezést érte el. Eredményével korcsoportja legjobb magyar versenyzőjének bizonyult. Az atádi törzsörmester idén már 3 lépcsőfutó-versenyt is nyert.

 

 

 

 

 

 

Megosztás