Nagyatádiak a lépcsőfutás bajnokai!

Teljes menetfelszerelésben, cirka 30 kiló, alig 3 és fél perc alatt rohantak fel 438 lépcsőfokon, vagyis kábé 20 emelet magasságba! Elképesztő teljesítménnyel lett bajnok a Horváth Dániel-Kiss János páros. Fotókkal!

Futócipőben, ingben-gatyában és sík terepen sem fáklyásmenet a futás, de azért lássuk be: bakancsban, sisakban, 30 kilónyi felszereléssel lélekszakadva felrohanni a pécsi tévétorony tetejére, azért az egy másik kategória. Pláne 3 perc 27 másodperc alatt  (438 lépcsőfok)!

Hát ezt tudja a két kiváló nagyatádi tűzoltó: Horváth Dániel és Kiss János. Három héttel ezelőtt 419 lépcsőfokot hódítottak meg Tatabányán, majd két héttel később a pécsi tévétorony tetejére futottak fel együtt a legrövidebb idő alatt. Kitartásukat és küzdeni akarásukat ma a megyei katasztrófavédelmi igazgató is elismerte. 

Ezeket a próbatételeket csak megfelelő fizikai és pszichikai felkészültséggel lehet teljesíteni – mondta Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ma Nagyatádon. A város két hivatásos tűzoltója évek óta lelkesen áll rajthoz a lépcsőfutó versenyeken és sikeresen teljesítik is a kihívásokat. A legutóbbi tatabányai megmérettetésen a 18-29 éves korosztályban Horváth Dániel a harmadik helyet szerezte meg, kollégája, Kiss János a 30-40 közötti férfiak kategóriájában a képzeletbeli dobogó tetejére állhatott fel. A bajnokok a pécsi toronyfutáson is próbára tették magukat, de a szomszédoknál már nem bízták a véletlenre az érmek sorsát. Párosban neveztek a versenyre, és végül nem akadt legyőzőjük. Lelkiismeretes felkészülésüket és a somogyi tűzoltók hírnevének öregbítéséért végzett kitartó munkájukat jutalmazta ma Wéber Antal tűzoltó dandártábornok.

Megosztás