Nagyatádon 140, országosan 100 ezer érettségiző vár a kormány döntésére

Három hónappal az érettségi időszak kezdete előtt még mindig rengeteg a bizonytalanság. Pl. a jelentkezési lap sem került még fel az internetre; nem tudni, a diákok és tanáraik megkapják-e májusig a vakcinát.

Százezernél is több érettségiző diák várja a kormány döntését, hogy beoltják-e őket koronavírus ellen – írja az Eduline. Orbán Viktor még pénteken beszélt arról a lehetőségről, hogy előrehozzák a vizsgázókat és az érettségiztető tanárokat az oltási rendben, hogy visszamehessenek a tantermekbe tanulni, ám az atv.hu csütörtökön azt írta: egyelőre nem döntött erről a kormány.

Az Oktatási Hivatal oldalára az idei érettségi jelentkezési lapja sem került még fel, ahogy a vizsgák áráról és egyéb szabályokról sem jelent meg tájékoztató, pedig rohamosan közeleg az érettségi jelentkezési határideje, ami február 15.

Arról sem döntött még a minisztérium, hogy pontosan milyen tantárgyakból, mikor és hogyan lehet felkészítőket tartani az iskolákban. Szintén sokan várják a választ arra a fontos kérdésre, hogy lesz-e idén előrehozott érettségi.

A nagyatádi Ady technikum és gimnázium négy osztályában mintegy százan tesznek idén érettségi vizsgát, és várhatóan még kb. húszan szeretnének előrehozott érettségin részt venni. Az Ady egyébként éppen ma tartja a 6 osztályos gimnáziumi képzésre jelentkezők második felvételijét: összesen 47-en írják ezt meg magyarból és matematikából, tudtuk meg Cseh Tamás igazgatótól.

A nagyatádi szakközépiskolában kb. húszan fognak érettségizni tavasszal, vagyis a városban mintegy 140 diákot érintenek a záróvizsgák.

Megosztás