A nevelt lánya ellen követett el szexuális erőszakot

A bíróság elrendelte a 49 éves férfi letartóztatását. A vád szerint csaknem két éven keresztül fenyegetéssel vette rá a gyermekkorú lányt, és meg is félemlítette, hogy nem merjen szólni senkinek.

A Somogy Megyei Főügyészség indítványt tett annak a 49 éves férfinak a letartóztatására, aki ellen a nevelt lánya sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt indult nyomozás.

A megalapozott gyanú szerint gyanúsított 2018 szeptemberétől 2020 júniusáig erőszak, illetve fenyegetés alkalmazásával szexuálisan bántalmazta a vele közös háztartásban élő, jelenleg 14 éves nevelt lányát, akit meg is félemlített annak érdekében, hogy a bűncselekményről ne merjen beszámolni senkinek.

A gyermekvédelmi jelzőrendszertől érkezett esetjelzését követően azonban a Barcsi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a férfit, míg a kiskorú sértett és családtagjai védelme érdekében a hatóságok a szükséges intézkedéseket megtették.

A Kaposvári Járásbíróság nyomozás bírója az ügyészség indítványának helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

 

Megosztás